İnceleme Delux M800 Ultra

Makaleler
13
Yer
İstanbul
Herkese selam,

Gece gece canım sıkıldı, bir inceleme yazayım dedim. Bugün, 2024 yılının Nisan ayında 1.750 TL'ye aldığım Delux M800 Ultra'nın incelemesini yapacağım. Herkese iyi okumalar.

Kutu Açılışı ve Başlangıç​

Kutu içeriği gayet iyi denilebilir. İçinden bir adet kullanım kılavuzu, bir adet yedek skatez, bir adet dongle, bir adet grip tape, bir adet Type-A to Type-C kablo, bir adet taşıma çantası ve bir adet dongle uzatmak için aparat çıkıyor. Dolu bir kutu içeriği var denilebilir. Taşıma çantası çok hoş, kaliteli üstelik. Kablo tamamen örgü, 2 senedir kullanıyorum hala sorun olmadı.

Teknik Özellikler​

• Nordic nRF52840 MCU
• PixArt PAW3395 Sensör
• 300/600 mAh Batarya
• Huano Transparent Blue Shell Pink Dot Switch
• F-Switch (Gray, Cyan Core) Encoder

Özellikler bu şekil. Nordic nRF52840 MCU ve PixArt PAW3395 kullanması fiyatına göre büyük bir artı. Encoder fena değil. Batarya ömrü bayağı iyi. Benim elimde olan model 600 mAh versiyonu. Kağıt üstünde 130 saat sunuyor. 2 senedir kullanmama rağmen bataryası hala iyi durumda, 100 saat civarı çıkartıyor. Özellikle o zamanın (2024) piyasasına göre bu fiyata oldukça iddialı idi. Fakat her güzelin bir kusuru olduğu gibi bu arkadaşın da bir kusuru mevcut. Gelin ona aşağı kısımda değinelim.

Malzeme Kalitesi​

Geldik güzelin kusuruna: Malzeme kalitesi. Kaplama yok, kullanılan plastik pek de iyi sayılmaz. Bastırınca gıcırtı yapıyor, aşırı fazla olmasa da var. O zamanın piyasası ve fiyatını göz önünde bulundurursak biraz normal karşılanabilir. İlk aldığım zamanlarda fazla yoktu fakat sonradan artmaya başladı. Aşağı kısma herkesin ulaşabilmesi adına YouTube'a video ekledim.

Öten Tofaş Şahin diferansiyeli gibi.

Tasarım​

Gelelim tasarıma. Mouse şekil (shape) olarak, Viper V2 Pro kopyasıdır. Şekil anlamında hiçbir fark yok. Claw tutuş için iyi sayılabilir, Fingertip için de öyle. Fakat farenin Palm tutuş ile uzaktan yakından alakası yok. Eliniz büyükse ve farenin avucunuzu tamamen doldurmasını istiyorsanız pek de uygun sayılmaz. Claw ve Fingertip için uygun diyebiliriz.

Yazılım (Driver)​

Şahsen yazılımını çok beğeniyorum. Hem sade hem basit hem de çok kullanışlı. Yazılımdan ekstra olarak 4K dongle aldıysanız 4000 Hz'e çekebilirsiniz. Onun haricinde makro, LOD ayarı ve tuş atamalarını yapabiliyoruz. Tek eksisi şarj olurken şarjın kaç olduğunu göstermemesi. Yani şarjının kaç olduğunu öğrenmek için şarjdan çıkarmanız gerekli. Yazılım içi görüntüler ekliyorum:

Sonuç​

1.750 TL'ye o zamanın piyasası ile malzeme kalitesi harici çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Aktif kullanmasam da faremi garantiye gönderdiğimde falan yedek olarak aşırı şekilde iş görüyor. Şimdi yeni farem gelinceye kadar kullanmaya başladım, fazlasıyla tatmin edici. Malzeme kalitesi iyi olsa yeni bir fare bile almazdım muhtemelen. Ama yine de olsun, seviyorum seni M800 Ultra, zor zamanımızda derdimize deva oluyorsun.

Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi Sosyaller dilerim.

Gece gece nereden geldi inceleme isteği? Eline sağlık maykıl.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pro versiyonunu kullanıyorum yaklaşık 2 senedir hiç sorun çıkartmadı benim açımdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…