Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Merhaba. Yaklaşık yaz sonuna doğru 38.000 TL'ye satın aldığım Samsung Galaxy Tab S10 Ultra'nın 16 GB RAM ve Depolama modelini seçtim ve bugün bu model üzerinde konuşacağım.

Yaklaşık iki aydır ders amaçlı kullanmaktayım tableti. Tab Ultra gibi büyük tablet alacaksanız kılıf konusunda iki seçeneğiniz var: Ya kalın ancak koruması sağlam ya da ince ancak az koruma. Kalın kılıf aldığımda tabletin boyutu gerçekten aşırıya kaçıyor ancak ucuz bir cihaz olmadığından mecburen kalın kılıf aldım. Aldığım kılıf modeli budur:

Şimdi gelelim herkesin çekindiği boyut kısmına. Gerçekten çok büyük ve amfi masanız/çantanız dar ise eziyet. Öğrenci iseniz eğer koşuşturmacalı bir okul yolu ve dar masa sorununuz yok ise bu boyuttaki bir şeyi alabilirsiniz ancak bunlardan birisi bile var ise almayın. Büyüklüğün eksileri var ancak artıları da yok değil. Özellikle çoklu görev (multi tasking) ve ekranı ikiye bölüp çalıştığınız zaman çok rahat. Dizi/film izlerken de çok güzel oluyor. Ancak büyük ekrandan ötürü çevrenizdekiler, tablet ekranında ne yaptığınızı çok rahat görebilir.

Kalem kısmına gelecek olursak hissiyat güzel. Eski Apple Pencil'deki gibi ekrana dokununca ses çıkarmıyor (yumuşak uçlu ne de olsa).

Bataryaya gelirsek sadece ders çalıştığımdan hiç batarya sorunu yaşamadım/sonuna kadar kullanmadım. Ancak örnek vermek gerekirse bu sabahki kullanım sürem şöyledir (Drive ve Samsung Notes ağırlıklı kullanım):

Screenshot_20251106_103453_Device care.webp

Kısaca deneyimi özetlemek gerekirse öğrencilere pek tavsiye etmem bu boyuttaki bir şeyi, ancak spesifik şartlar sağlandığında alınabilir. Bir sorunuz olursa yazmaktan çekinmeyin, mümkün olduğunca cevaplamaya çalışırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf ders çalışmak için olacaksa bir tablete bu kadar para vermemeden yanayım. İkinci el MatePad 11 2023 aldım aynı ekran süresini hinotes uygulamasında alıyorum pilini %80'e kadar şarj ediyorum bir okul gününü çıkarıyor. Tek eksi yanı 8 GB RAM ve 128 GB depolama olabilir. O da artık ihtiyaca bağlı.
Arkadaşımda S10 FE + var kaleminden kurşun kalem sesi çıkıyordu. Herhalde başlıklarla alakalı bir şey.

Bende 4 aydır kullanıyorum 512 GB ve 12 GB RAM modelini kullanıyorum ikinci elden 1 aylık cihazı 22.000TL'ye almıştım sıfır olarak nitelendirebilir konumdaydi. Kılıfları boyutuna göre olduğundan çok pahalı ben spigen kılıf tercih etmiştim ama keşke beyaz almasaydım iç tarafı çok kirlendi dış yüzeyi hala iyi durumda lakin diğer tarafı çok eskiymis gibi gözüküyor alalı 4 ay bile olmadı. Boyut olarak kitapla üst üste geldiğinde böyle gözüküyor.
18948.webp

Ekran koruyucusu takmadim ben kalemde bazen sıkıntı çıkıyormuş diye okudum. Kılıfı arkaya katlı kullanirsanız manyetik kılıflarda kalemi bozuyor köşelerde.
Şarj konusunda bayağı başarılı 1 günü rahat çıkarıyor yoğun kullanımda.
Çoklu ekran kullanımda hiç kasma olmadı. Yeri geldiğinde 4 ekrana bölerek kullandım sıkıntı olmadı. Oyun çok oynamıyorum ama TFT ve Coc oynarken sıkıntı yok ekran yayın izlerken bir yandan onları da oynuyorum performans konusunda problem yok. Bence ekran olarak S10 ve S11 modelleri daha başarılı yansıma engellemesi olduğu için kullanım baya rahatlıyor S9 Ultranin ekranında böyle bir özellik yok. Kalem sessiz tak tuk ses çıkarmıyor. Telefonunuz Samsung bir modelse bence tableti de Samsung alın çünkü hızlı not paylaşımı veya fotoğraf atarken mesaj kopyalama falan bir sürü özellik senkronize oluyor. Dex modu cok kullanmadim ama orası da çift ekran bölmeye müsaade etmeyen uygulamalarda işe yarıyor ( Örnek olarak HayDay oynarsanız ekranı ikiye bölmeye izin vermiyor ama Dex modunda bunu yapabilirsiniz.) Orjinal klavyesi çok pahalı almadım almayı da düşünmüyorum gerek yok. Birden fazla Bluetooth bağlantısında sıkıntı olmuyordu. Oyun falan oynuyorsanız MLBB veya PUBG tarzı oynanmaz kılıfla beraber aşırı ağır oluyor.

Bir kaç fotoğraf daha bırakayım.
18964.webp
18963.webp

Şunu almıştım. Uygularken dikkat et ben tam yapıştırırken küçük ipliğimsi bir şey kondu cama 2 aydır koruyucu ile camın arasında hapis duruyor.😅
Spigen ve orjinal cam sanırım 2k civarındaydi. Kaliteli mi hocam sizce alayım mı? Koruyucusuz kullanılınca ışıkta ekstra yansıma yapıyor sanırım mat koruyucusu da var mış o nasıl acaba?