OnePC

Uzman
Merhabalar,

Örnek veriyorum; TYT’de 60-65 net yaptım. Bunun analizini yapınca, yani tekrardan çözünce, 80 net civarı geliyor. Özellikle Türkçe ve Sosyal’den iki şık arasında kalıyorum ve hep yanlış olan seçeneği işaretliyorum; buradan kaybediyorum.

En basit örneği: Sosyal’de 5 net yaptım. Kitapçıklar dağıtılınca tekrardan çözdüm, 14 net geldi. Sınav anında bunun olmaması için nasıl bir yol izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim hocam. O zaman şıkları eleyip, fen kısmına geçip sonra tekrardan mı sosyale geçiş yapıp işaretleyeyim.

Kendine göre ayarlama yapmalısın. Ben mesela sınavda 60-65 dakikada Türkçe sosyal ve feni bitirip geri kalanı Full matematiğe ayırmıştım. Şu an hızlı dikkat hatası bulabileceğin şeyleri ilk kontrol etmelisin. Ben fene bakıyordum illaki buluyordum. Paragraf uzun ve karmaşık olduğundan kontrol etmemiştim direkt matematikteki boşlarıma yönelmiştim.

Kendine göre ayarlama yapmalısın. Ben mesela sınavda 60-65 dakikada Türkçe sosyal ve feni bitirip geri kalanı Full matematiğe ayırmıştım. Şu an hızlı dikkat hatası bulabileceğin şeyleri ilk kontrol etmelisin. Ben fene bakıyordum illaki buluyordum. Paragraf uzun ve karmaşık olduğundan kontrol etmemiştim direkt matematikteki boşlarıma yönelmiştim.
Anladım hocam. Teşekkür ederim.