Makaleler
14
Merhaba, geçen gün hatırlarsınız şöyle bir konu açmıştım. Olay başlangıcı açısından öncelikle o konuyu okuyun lütfen.

Asıl konuya gelirsek, bu Mesut denen dolandırıcı herif (Çorum'da çalışıyor) bana kredi kartını verirken 2.500 TL nakit avans çektirdi, 3 taksitle de geri ödemesi var dedi. Ben ısrarla buna ihtiyacım yok, 2.500 TL'nin yokluğuna düşmeyeceğimi belirtmeme rağmen laf gevezeliği yapıp ekstra ödemesi olmadığını ve MobilDeniz uygulamasından direkt istersem kapatabileceğimi söyledi. Ben de tamam dedim.

Kartı verdi, uygulamaya girdiğimde 2.500 TL nakit avans çekilmişti. Ben de dediğim gibi hiçbir şekilde ihtiyacım olmayacağı için direkt 2.500 TL'yi tekte geri ödedim, iptal ettim nakit avans hesabını. Normalde 3 taksitle geri ödeniyormuş.

Neyse, biraz önce müşteri hizmetleri tarafından arandım ve aşağı yukarı 20 TL kart borcumun olduğunu ve 305 TL de nakit avans faizi işlendiğini öğrendim. Kartı 1 kere bankamatiğe sokmadım, 1 kere alışveriş için kullanmadım. Ne için bu borç dediğimde cevap veremiyorlar. Mesut denen sahtekar herif dolandırıcıdır. Şu an aradığımda da ''tekte ödediysen nasıl faiz oluyor? Şu an müsait değilim'' bilmem ne diye geçiştiriyor beni.

MH şu an öderseniz 20 lira 5 kuruş mu ne dedi, ben de lanet olsun tamam ödeyip kurtulayım diye hesaba gönderdim parayı. Daha sonra da olmuyor deyip talep oluşturdu. Çalışıyorum, bankaya gidecek zamanım yok.

Bu ayaklı yalan makinesi Mesut dolandırıcısı yüzünden hiçbir şey yokken adıma borç oluşturuldu. Bundan önceki müşteri hizmetleri kartımın geçici olarak kapandığını söyledi, daha sonraki MH ise kartın tamamen kapandığını söyledi. Ne halt yediklerini de bilmiyorlar. Olmayan kartın borcunu ödüyorum. Bu dolandırıcı Mesut denen herif bu nakit avansı verirken kaç kez sordum ekstra ödemesi var mı diye. Ben bunlarla uğraşamam, ihtiyacım da yok dedim. Kendisi ekstra borcu yok dedi, geciktirirsen faiz işler vs. diye zırvaladı. 1 gün dahi kullanmadığım kart ve nakit avans için 305 TL borç çıkıyor, kullanmadığım karta kart borcu çıkıyor.

CİMER'e şikayet ettim ama muhtemelen bir şey çıkmaz. KVKK gereği bu omurgasızın telefon numarasını paylaşamıyorum ama olur da çözülmezse bu adamı dolandırıcılıktan da ayrı şikayet edeceğim.

Adamlar pay alıyor sattıkları kişilerden, o yüzden bunlar ne derse yalan dolan. Bunu artık bilmemek komik olmuş. AVM mağazalarda bile çalışanlar aynısını yapıyor; sattıkları şeylere göre prim alıyorlar. Bu kadar saf olunursa herkes dolandırır. Ülkede kanun, hak diye bir şey yok.

Bu kadar saf olunursa herkes dolandırır.
Öncelikle sattıkları şeye göre prim aldıklarının farkındalığı mevcut. Biliyorum yani. Buradaki sorun bu değil, ana sorun dolandırıcılık yaparak satmaları. Dürüstçe açık açık ifade etmedi neyin ne olduğunu. Ben nakit avansa ihtiyacım yok dememe rağmen zorla sattı, buna rağmen kaç kere doğrulattım geri ödemesi konusunda ekstraları var mı diye. Yok dedi, MobilDeniz'den kapatırsın istersen dedi. Ben de kartı alıp direkt uygulamadan kapattım ama 305 TL faiz işlemiş. Bana bunun bilgisini verdi mi? Hayır. Bana bu kart aidatsız dedi, karttan 1 yıl sonunda aidat alındığını söyledi mi? Hayır.

Bunun saflıkla alakası yok, her şeye ''he'' deyip geçmedim. Kaç kere sorguladım neyin ne olduğunu. Adam yalan bilgiler veriyorsa bu benim sorunum değil. Bu herife gün yüzü göstermeyeceğim. 300 lirasını öderim gerekirse ama yine de uğraşacağım bununla. Böyle omurgasızlar meslek sahibi olmamalı.