Mesut'un kaçıncı kurbanısınız kim bilir. Hakkını arama yetisine sahip olmayan, arayanı görünce de linçleyip dalga geçen bu üçüncü dünya ülkesinde gündelik kategorisine giriyor artık yaşadığınız olay. Geçmiş olsun.

@Görkem Say, hocam DenizBank kullanmıyorum ve kullanmak istediğim için de almadım. Adam bana kredi kartı kullanıyor musun dedi, ben de Ziraat Genç var dedim. Kredi kartıyla pek işim yok benim. Limit sorgulayalım mı dedi. Ben de hani adam da emek veriyor, para kazansın diye tamam gel bak dedim. Sonra da gönderecektim.

Benden sorgu için bilgi aldı, sonra adıma DenizBank'tan aidatlı kredi kartımın olduğunu söyledi. Benim telefona da DenizBank'tan kampanya SMS'leri falan geliyordu. Ben daha önce kart çıkartmadım, başvuru da yapmadım. Neyse, SMS'ler geliyor diye (telefon numarası da teyzemin adına) belki o işlem yapmıştır diye düşündüm. Aidatlı kredi kartını iptal edelim dedim, iptal yerine aidatsıza çevireyim dedi. Ben de aidatsız kartın ne zararı olabilir diye tamam dedim. Hani Enpara'da da aidatsız kartım var, bir masrafı falan yok.

Neyse sonra başladı hesap açmaya. Nakit avans tanımlanacak dedi, ben de 100 kere sorguladım bu nedir ne değildir diye. Adama da sordum bak ekstra ödemesi varsa istemiyorum diye. Yok ekstrası dedi, gecikince faizi oluyor vs. dedi. Ben de işim olmaz dedim, kapatırsın uygulamadan dedi. Dediği gibi de yaptım, 2.500 TL nakit avansı doğrudan ödeyerek iptal ettim. Bana 305 TL ek ücret yansıtıldı.

E kart da aidatlı kartmış. Adama bunları diyorum, bunların bilgisi sana verildi. SMS onaylarını verdin diye zırvalıyor. Ben bunlara SMS onayı vermedim ki, ben bana anlatılan şeylere verdim. 3 kuruş para kazanacak diye omurgasızlık yapıp yalan yanlış şeylerle kandırdı.

Yani özetle tamamen yalan üzerine söylemlerle beraber anlık gelişen bir olay oldu.

Su universiteye gelen guzel hanimefendilerin yaptiklarindan olmus bu. Genelde universiteye yeni adim atmis gencler bu hanimefendilerin cilvelerine kapilarak kart actirir sonra da ugrasir dururdu. Adama cok bir sey olacagini sanmiyorum bu arada bankalar zorluyor zaten boyle yapmalari konusunda ama bankanin size borc cikarmis olmasi sacma zaten onu da halledeceklerini dusunuyorum.

Hakkını arama yetisine sahip olmayan, arayanı görünce de linçleyip dalga geçen bu üçüncü dünya ülkesinde gündelik kategorisine giriyor artık yaşadığınız olay. Geçmiş olsun.
Kendi rezilliğini numaramı engelleyerek örtmeye çalıştı ama bilmiyor ki ofisin kameraları ses kaydı da alıyor. Mağduriyetim çözülmezse zararına da olsa bu 3 kuruşa satılık herifle sonuna kadar uğraşacağım dava açarak. O zaman görür ''senin onayınla oldu'' demeyi. Kendi cebi üç kuruş para görecek diye şerefini satıyor millete bu Mesut denen herif.

• Onayım ve bilgim dışında METLIFE Hayat Sigortası yaptı, kartı teslim ederken böyle bir bilgi vermedi.
  • Bana adına aidatlı kartın var dedi, böyle bir şey yokmuş. Yalan söyledi.
  • Aidatsız karta çeviriyorum dedi, aidatlı kart verdi.
  • Öylesine taksitli nakit avans tanımlanacak, istersen direkt ödersin dedi. Direkt ödememe rağmen 305 TL faiz talep ediliyor.
  • Onayım ve bilgim dışında 2 yıldır çalıştığım ve 300.000 TL gelirim olduğu yazıldı.

Ama sorarsan Mesut masum, her şey benim onayımla olmuş. Ulan omurga ne önemli şey ya. Gerekirse giderim öderim 305 lirasını, cebine sadaka yapsın ama bu herife huzur vermeyeceğim. Umarım evlenip aile kurmamıştır, 3 kuruş için ruhunu satan eşim olsa utancımdan kendimi atardım.

Su universiteye gelen guzel hanimefendilerin yaptiklarindan olmus bu. Genelde universiteye yeni adim atmis gencler bu hanimefendilerin cilvelerine kapilarak kart actirir sonra da ugrasir dururdu. Adama cok bir şey olacagini sanmiyorum bu arada bankalar zorluyor zaten boyle yapmalari konusunda ama bankanin size borc cikarmis olmasi saçma zaten onu da halledeceklerini dusunuyorum.

Banka borç çıkarmıyor, kredi muslukları kapalı olduğu için sigortadan para kazanalım diye sıkıştırıyorlar, çaktırmadan iteleme yapılıyor bir de kredi kartına taksite falan bağlanıyor bunlar her ay otomatik ödemeli çekilmek üzere, saçma sapan sigortalar. SGK ne zaman batar ya da özel hastahanelere temelli muhtaç kalınır ABD usulü o zaman bu sigortalar işe yarar ama böyle arada derede olunca kim ne diye para versin? Halinden memnun olan var, olmayan da kendisi gidip sorup soruşturuyor zaten özel sağlık/kaza/hayat sigortası vs. Bir akıllı sizsiniz herkes keriz hadi bakalım bugün kimin parasına çökelim kimi kerizleyelim kafası.

Türkiye'ye ABD usulü satış politikası getiriyorlar ama Türkiye sosyal bir devlet. ABD'ye gidip bilmemne business school okuyup oradaki sistemi araklayıp buraya getirmek başarı ise seveyim öyle başarıyı Allah'ın malları.