Depolama için hangi tür disk alınmalı?

Hakan Yusuf

Uzman
Makaleler
5
Yer
Kocaeli
İçerisinde fotoğraf, müzik, oyun yedekleri, Windows ISO dosyaları ve program dosyaları gibi dosyalarımı saklamak için bu zamana kadar M.2 SSD'ye geçtikten sonra kalan 256 GB SATA SSD'imde saklıyordum. Artık 256 GB yetmemeye başladı. Bu yüzden bende yeni bir hard disk almaya karar verdim sıfır 1 TB hard disklerin fiyatları 1200 TL civarındaydı. Tanıdığım bilgisayarcıya gidip sordum yok ama ayarlarız dedi. Bir gün sonra telefonla konuşup ayarladığını ama sağlığının kötü olduğunu söyledi. Ben de sağlığı kötü olduğu için almadım. Vatan Bilgisayar'a gittim hard disk almak istediğimi söyledim. Bana artık onların satışta olmadığını söyledi. Kafam iyice karıştı şimdi internetten 1200 TL'ye sipariş mi etsem ki etsem de kargoyla elime sağlam geleceğini sanmıyorum. Yoksa Vatan Bilgisayar'dan 1 TB SATA SSD mi alsam. Ama SSD aldığımdada sadece depolama için biraz abartı kaçtığını düşünüyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Depolama için bile olsa SSD tercih etmelisin bence. HDD fiyatları neredeyse SSD fiyatında. Üstelik depolama için kullanacağın SSD'yi yeri gelir ihtiyaç olur normal kullanıma alırsın. Hiç belli olmaz, madem para harcıyorsun iyi bir ürün al.

İçerisinde fotoğraf, müzik, oyun yedekleri, Windows ISO dosyaları ve program dosyaları gibi dosyalarımı saklamak için bu zamana kadar M.2 SSD'ye geçtikten sonra kalan 256 GB SATA SSD'imde saklıyordum. Artık 256 GB yetmemeye başladı. Bu yüzden bende yeni bir hard disk almaya karar verdim sıfır 1 TB hard disklerin fiyatları 1200 TL civarındaydı. Tanıdığım bilgisayarcıya gidip sordum yok ama ayarlarız dedi. Bir gün sonra telefonla konuşup ayarladığını ama sağlığının kötü olduğunu söyledi. Ben de sağlığı kötü olduğu için almadım. Vatan Bilgisayar'a gittim hard disk almak istediğimi söyledim. Bana artık onların satışta olmadığını söyledi. Kafam iyice karıştı şimdi internetten 1200 TL'ye sipariş mi etsem ki etsem de kargoyla elime sağlam geleceğini sanmıyorum. Yoksa Vatan Bilgisayar'dan 1 TB SATA SSD mi alsam. Ama SSD aldığımdada sadece depolama için biraz abartı kaçtığını düşünüyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Temiz SSD alın fakat vatan biraz pahalı SSD'yi internetten alabilirsiniz HDD kadar hassas değiller. HDD en ufak hatanızda sarsılma sonucu bile kötü duruma gelebilir hiç riske atmayın özellikle anılarınızı biriktirmek falan çok tehlikeli.

Harici harddisk alabilirsiniz. Saklamanın en güvenli yolu. İkinci olarak da drive satın alıp bulutta yedekleyebilirsiniz.

Harddisk içindeki hareketli parçalar sağolsun bozulmaya en meyilli olandır. Veri güvenliği için SSD alın. SATA SSD'lerin fiyatları da M.2lerden farklı değil zaten. M.2 alın bence.

Hard disk içindeki hareketli parçalar sağ olsun bozulmaya en meyilli olandır. Veri güveniliği için SSD alın. SATA SSD'lerin fiyarları da M.2'lerden farklı değil zaten. M.2 alın bence.

500 GB M.2 SSD'm var zaten Windows için kullanıyorum. Ayrıca Turbox B75 sağ olsun M.2 SSD'min tam performansını dahi alamıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt