Çözüldü MSI PRO B650P sistemde DRAM ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1BeyEfendi

Gelişen
Yeni bir sistem topladım, DRAM ışığı bazı açılışlarda yanıyor ve görüntü gelmiyor, bazen direkt görüntü geliyor. BIOS'u güncellemek ilk işim oldu, şu an en güncel sürümünde. Çözümü var mıdır bunun?

MSI PRO B650P WIFI
Patriot Viper Venom 16x2 32 GB CL30 6000 MHz RAM
5070 Ti
7500F

Hocam evet birebir aynısı ama bende niye böyle oldu acaba, arkadaşınız BIOS'ta hangi sürümü kullanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir şey olmaz, flashback var kartta en kötü tekrar BIOS yazarsınız.

Elimde bir BIOS görüntüsü vardı sürüme baktım, anakartın ilk BIOS'u var kontrol ettim.

Screenshot_2025-06-28-23-53-49-87_99c04817c0de5652397fc8b56c3b3817.webp

Bir şey olmaz, flashback var kartta en kötü tekrar BIOS yazarsınız.

Elimde bir BIOS görüntüsü vardı sürüme baktım, anakartın ilk BIOS'u var kontrol ettim.

Eki Görüntüle 158521

Hocam sağ olun, ilk sürüme dönünce artık sistem açılıyor fakat DRAM ışığı yaklaşık 50 60 saniye yandıktan sonra açılıyor, arkadaşınızın sistemde de böyle mi acaba yoksa bu BIOS ayarlarından dolayı mıdır? Bende EXPO kapalı MCR kapalı, Power Down kapalı, 4800 MT/s ve 1.25v değeri var.

EXPO onda da kapalı, gecikme yok o sistemde, çok hızlı da açılmıyor.

Size tavsiyem, BIOS versiyonlarını tek tek arttırarak stabil bir sürüm yakalamak olur.
Hocam MCR'yi aktif edince 10 15 saniyede açılmaya başladı, çok teşekkür ediyorum size, üşenmeden o kadar mesaj atıp yardımcı oldunuz. Allah razı olsun sizden.

Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt