Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1BeyEfendi

Çalışkan
Yeni bir sistem topladım, DRAM ışığı bazı açılışlarda yanıyor ve görüntü gelmiyor, bazen direkt görüntü geliyor. BIOS'u güncellemek ilk işim oldu, şu an en güncel sürümünde. Çözümü var mıdır bunun?

MSI PRO B650P WIFI
Patriot Viper Venom 16x2 32 GB CL30 6000 MHz RAM
5070 Ti
7500F

Çözüm
EXPO onda da kapalı, gecikme yok o sistemde, çok hızlı da açılmıyor.

Size tavsiyem, BIOS versiyonlarını tek tek arttırarak stabil bir sürüm yakalamak olur.
O zaman işlemci soğutucusunu biraz gevşetip test edin sistemi, sorun devam ederse soldan 2. Slotta tek RAM ile deneyin, bir RAM sorun çıkarırsa diğer RAM ile değiştirip tekrar deneyin.

Soğutucuyu gevşetmenize ve tek RAM ile denemenize rağmen sorun devam ederse anakart işlemci pinlerinde eğilme veya macun bulaşması olup olmadığını kontrol etmek lazım.

O zaman işlemci soğutucusunu biraz gevşetip test edin sistemi, sorun devam ederse soldan 2. Slotta tek RAM ile deneyin, bir RAM sorun çıkarırsa diğer RAM ile değiştirip tekrar deneyin.

Soğutucuyu gevşetmenize ve tek RAM ile denemenize rağmen sorun devam ederse anakart işlemci pinlerinde eğilme veya macun bulaşması olup olmadığını kontrol etmek lazım.
Hocam cpuda sorun olsaydı hem sistem açılmaz hem de cpu ışığı yanmaz mıydı? Pek bilmiyorum ondan soruyorum.

Bu arada başlık ve attığım ilk mesajda nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde anakartı yanlış yazmışım. Msi pro b850p wifi olacak

O pinlerin birçok işlevi var, bazıları da RAM ile haberleşmeye yarıyor, temas sorunu olduğunda böyle sıkıntılar yaşanabiliyor, ihtimal yani.

Hocam DRAM ışığı her yeniden başlatınca yanıyor ama RAM'lerin RGB'sinin yanmadığını fark ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeniz gereken şeyleri söyledim, keşke deneseniz.

Hocam RAM'leri tek tek denedim, bilgisayar ilk açılışta 15 20 saniye kadar CPU ve DRAM ışıkları beraber yanıyor sonrasında sönüp açılıyor, ne zamanki yeniden başlat diyorum o zaman DRAM ışığı hep yanıyor ve görüntü gelmiyor. CPU soğutucusunu da gevşetmiştim. Yalnız bugün şunu öğrendim, ilk aldığımda abimden flasha BIOS güncellemesini atmasını istemiştim, flash formatı FAT32 değil FAT mış. Bugün BIOS'a girip M-Flash'tan FAT32 halinde tekrar güncelledim bu sebepten olabilir mi? Şimdi de son çare pinleri kontrol edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör: