Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

1BeyEfendi

Çalışkan
Yeni bir sistem topladım, DRAM ışığı bazı açılışlarda yanıyor ve görüntü gelmiyor, bazen direkt görüntü geliyor. BIOS'u güncellemek ilk işim oldu, şu an en güncel sürümünde. Çözümü var mıdır bunun?

MSI PRO B650P WIFI
Patriot Viper Venom 16x2 32 GB CL30 6000 MHz RAM
5070 Ti
7500F

Çözüm
EXPO onda da kapalı, gecikme yok o sistemde, çok hızlı da açılmıyor.

Size tavsiyem, BIOS versiyonlarını tek tek arttırarak stabil bir sürüm yakalamak olur.
BIOS güncellemesi önemli, güncel BIOS ile de sıkıntı devam ederse pinlere bakın.

Soğutucuyu çıkardığım vakit termal macunu temizleyip tekrar sıkmama gerek olur mu acaba? Bu arada hocam sanırım yanlış anladınız, BIOS zaten ilk anda güncellemiştim fakat fat formatı ile güncellemişim, sonrasında BIOS'u sıfırlamadan FAT32 formatı ile tekrar güncelledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onun bir anlamı yok, yeni anakartlar FAT32 olmasa da görüyor dosyayı, zaten öyle bir şey olsa başta güncelleyemezdiniz.

Eski BIOS sürümünde bu sorun var mıydı?

Onun bir anlamı yok, yeni anakartlar FAT32 olmasa da görüyor dosyayı, zaten öyle bir şey olsa başta güncelleyemezdiniz.

Eski BIOS sürümünde bu sorun var mıydı?

Hocam eski BIOS'ta hiç yeniden başlatmadım, direkt BIOS'a girip güncelledim daha dün topladım zaten sistemi.

O zaman pinlere bakmadan BIOS versiyonu değiştirelim, kurduğunuz sürümün bir altındaki BIOS'a dönüp bir deneyin.

Sorun devam ederse ozaman pinlere bakarsınız, macuna dokunmazsanız tekrar kapatabilirsiniz, tekrar sürmeye gerek kalmaz.

Hocam pinlerin vaziyeti bu şekilde 2.fotoğrafta termal macun işlemci soğutucu metalin biraz altına kaçmış da sorun çıkartır mı?

Dosya Ekleri

• 20250628_192433.webp
    20250628_192433.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 52
  • 20250628_192423.webp
    20250628_192423.webp
    6,9 MB · Görüntüleme: 42
  • 20250628_192358.webp
    20250628_192358.webp
    6,4 MB · Görüntüleme: 48
Temiz.

Bu aşamada parça değiştirip denemek gerekiyor, RAM, anakart, işlemci, bana problemli parça anakart gibi geliyor.

Farklı BIOS denemişsinizdir.

Aynı anakart ve aynı RAM ile bir sistem topladım arkadaşa, sorunsuz çalışıyor sistem.

Birebir aynı mı hocam, bu niye böyle oldu çıldıracağım artık 3 gündür uğraşıyorum onu tak bunu çıkar, anakarta iki CPU gücünü birden taktım, PSU'daki CPU VGA alt ve üstte iki bölüm var 8 pinli birinde 3 giriş var diğerinde 2 giriş CPU kablolarını yan yana iki girişe taktım alt üst mu taksaydım ya da 3 tane 8 pin girişi olan CPU/VGA kısmına mı taksaydım? Ne yapacağımı şaşırdım artık.