Mobil internetin bu kadar yavaş olmasının sebeplerini yazıyorum.
1. yetersiz baz istasyonu kapasitesi: Depremden önce çoğu kişini mobil veriyi bu kadar kullanmiyordu. Çünkü evlerinde ev interneti vardı.
2. konteyner kentlerin dip dipe kurulması: 1 baz istasyonunun menzilinin birkaç kilometre olduğunu düşünürsek, dip dipe kurulan 2 kentin kullanıcılarınında yan yana olduğunu düşünürsek, bu küçük alanda çok fazla kişinin kullanması istasyona yük bildiriyor.
Sabahın köründe 50 Mbps çıkarken, gündüz vakitleri 10 Mbps geçmiyor. Bazen 1 Mbps altında oluyor pingden oyun bile oynanmıyor. Bir de durduk yere internetin donması var. Örneğin eğer internet donarsa web siteye istediğiniz kadar reload atın sayfa yeniden yüklenmeniz. İnternete ek olarak arama süresi son günlerden ilginç şekilde uzadı. Tek operatör kaynaklı da değil. Özellikle de Turkcell'de ben şikayet açmaktan bikiyorum onlar çözüldü deyip talep kapatmaktan yorulmuyor. Gördük zaten depremde istasyonlara ne oldu.
Futbol stadyumu mantığı etrafa birden fazla baz istasyonu kurulursa belki bir düzelme olur. Kimse maliyeti yüksek demesin. Parasını verdiğin şeyi kullanıyorsan ne işine yarayacak?
Futbol stadyumu mantığı etrafa birden fazla baz istasyonu kurulursa belki bir düzelme olur. Kimse maliyeti yüksek demesin. Parasını verdiğin şeyi kullanıyorsan ne işine yarayacak?