cemkaraca

Yetkin
İstanbul Beylikdüzünde oturuyorum. İstanbul'da olan 6.2'lik depremi çok şiddetli hissettim ve o günden sonra günlerim çok zor geçiyor. Psikoloğa gitmek en son çare benim için. Son ramak psikoloğa gitmek olur. Ama sizlere sormak istiyorum. Bu travmayı kendim nasıl atlatabilirim? 3-4 ay sonra üniversite başlayacak ve o zaman deprem bölgesi olmayan bir şehir seçeceğim ama o zamana kadar travma bende kalacak diye düşünüyorum. Geçen Instagram'da bir video gördüm 99 İstanbul depreminden önce köpek hissetmişti ve havlıyordu. O videoyu gördüğümden beri her gece dışarıda köpek havladığında içimde anksiyete oluşuyor, durduramıyorum. Bu arada anksiyete sahibiyim muhtemelen çünkü başka arkadaşlarımda bu kadar bir paniklik yok. Ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısını bende yaşadım Avcılar civarından o depremi hissettim ve hemen o gün İstanbul'dan ayrıldım ancak okulumun burada olması nedeniyle mecburi geri döndüm ilk birkaç hafta pek iyi değildi benim de. Uyumak cidden zordu ve en küçük seste bile hemen ayağa kalkıyordum deprem olma düşüncesi bile psikolojimi altüst ediyordu.

Açıkçası ben kendimde çözümü hem odağımı farklı şeylere kaydırmada örneğin sınavım olur, günlük planım olur onlara odaklandım hem de uyurken ses dinlemeyle çözdüm diyebilirim. Deprem ne kadar gerçek olsa bile alabileceğimiz önlem sınırlı en iyisi en iyi yapabileceğimiz önlemi aldıktan sonra akışına bırakmak olur çünkü her gün böyle paranoyak geçmez geçemez.

Eğer imkanınız varsa İstanbul dışı bir yere taşınmaya çalışın, en kötü İstanbul’un yukarı ilçelerinden birine taşının oturduğunuz ilçe deprem olarak en tehlikeli ilçe maalesef.

Aynısını bende yaşadım Avcılar civarından o depremi hissettim ve hemen o gün İstanbul'dan ayrıldım ancak okulumun burada olması nedeniyle mecburi geri döndüm ilk birkaç hafta pek iyi değildi benim de. Uyumak cidden zordu ve en küçük seste bile hemen ayağa kalkıyordum deprem olma düşüncesi bile psikolojimi altüst ediyordu.

Açıkçası ben kendimde çözümü hem odağımı farklı şeylere kaydırmada örneğin sınavım olur, günlük planım olur onlara odaklandım hem de uyurken ses dinlemeyle çözdüm diyebilirim. Deprem ne kadar gerçek olsa bile alabileceğimiz önlem sınırlı en iyisi en iyi yapabileceğimiz önlemi aldıktan sonra akışına bırakmak olur çünkü her gün böyle paranoyak geçmez geçemez.
YKS var bu haftasonu. Önemi benim için çok fazla olan bir sınav ve geleceğimi belirleyen bir sınav olmasına rağmen odağımı ona versem bile ders çalışmadığım sıralar yine bu psikolojik durumu yaşıyorum maalesef.

Psikoloğun faydası olmaz. Yaşadığınız bina eski değilse çok düşünmenin bir faydası yok.
2016 yapımlı, 6 katlı.

Eğer imkanınız varsa İstanbul dışı bir yere taşınmaya çalışın, en kötü İstanbul’un yukarı ilçelerinden birine taşının oturduğunuz ilçe deprem olarak en tehlikeli ilçe maalesef.
Bu Eylül'de Üniversiteyi başka şehirde okumayı planlıyorum. O yüzden Eylül'de taşınacağım diyebilirim yoksa şizofreni bile olurum. O zamana kadar ne yapabileceğim konusunda kararsızım.

Ya sakinleştirici falan alacaksın, ya da sınav vakti şehre gelip sınav vakti şehirden ayrılacaksın arkadaş psikoloğun faydası olmaz gibi saçma bir şey yazmış yukarıda ama köpek havladığında bile anksiyete olduğunu iddia ediyorsan Eylül'e kadar geçmez hayat öyle.

Maalesef o kısımlar gerek toprak, gerek bina açısından hiç sağlam olmayan yerler Eylül'e kadar farklı bir yere taşınmanız en faydası olacaktır, benim oturduğum yer ve bina dolayısıyla o depremde sadece avizemiz sallanmıştı hafif, deprem oluyor bile diyemedik deprem mi oluyor diyebildik. Binanız pek sağlam gibi durmuyor.

"Felaket çağırma." diyecek arkadaşlar deprem gün gibi gerçek bir olgudur, peşimizde.