Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Evde 4 tane telefon var hiçbirine uyarı gelmedi İstanbul depreminden. Kocaeli de oturuyorum depremi hissettim bu kadar yakın olmasına karşın uyarı sistemi çalışmadı. Deprem uyarı sistemi açık ayrıca telefonda. Evde 1 Oppo 3 tane Samsung hatlar 1 BİMCELL 3 Türk Telekom. Daha önceki Düzce depreminde sadece 1 telefona gelmişti bu uyarı.

Evde 4 tane telefon var hiçbirine uyarı gelmedi İstanbul depreminden. Kocaeli de oturuyorum depremi hissettim bu kadar yakın olmasına karşın uyarı sistemi çalışmadı. Deprem uyarı sistemi açık ayrıca telefonda. Evde 1 Oppo 3 tane Samsung hatlar 1 BİMCELL 3 Türk Telekom. Daha önceki Düzce depreminde sadece 1 telefona gelmişti bu uyarı.
Gelmek zorunda değil çünkü. Deprem uyarıları kısmında yazıyor zaten gelemeyebileceği.

Android 14, One UI 6.1 barındıran Fold 5 cihazım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-26 at 03.56.13.webp
    WhatsApp Image 2025-04-26 at 03.56.13.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 161
Android'in kendi sistemi her halükarda gönderecek diye bir şey yok. Yakın çevredeki her depremi öğrenmek istiyorsanız deprem ağı diye bir uygulama var onu kullanın. Bildirim ayarlarından sismik ağ bildirimlerini açıp kaç km çevredeki depremlerin ve hangi büyüklükteki depremlerin gelmesini istiyorsanız seçiyorsunuz. Ben 100km çevre, 4.5'tan yüksek olarak ayarladım. Sanırım 5ten yüksek olanlarda alarm çalıyor diğerlerinde normal bildirim geliyor.