2242

Üstün
Şans mı demeliyiz? Ne dememiz lazım bilmiyorum. 23.04.2025 günü, Türkiye saati ile 12:49'da merkez üssü Marmara denizi - [23.16 km] Silivri (İstanbul) olan MW 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 23 Nisan 2025. Arkadaşlar bir önceki deprem 23 Nisanda olduğu için. Yeni deprem 27.10.2025'te oldu. Instagram'da gördüklerimi yazmak istiyorum. 23 Nisan biliyorsunuz ki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Gazze'de çocuklar öldürülürken Türkiye'de 23 Nisan kutlanıyordu. İnsanların düşüncesi şuydu: Orada çocuklar ölürken Türkiye'de kutlama yapılması Allah tarafından bir uyarı diyorlardı. Şimdi 29 Ekim olacak ve deprem oldu yine. Bazı insanlar depremin şiddetini söylüyor: 6.2.

En'âm sûresi. Sizi çamurdan yaratan, sonra bir ecel (ömür süresi) belirleyen o'dur. Belirlenmiş ecel yalnız O'nun katındadır. Yine de siz şüphe ediyorsunuz. En'âm sûresi 2'inci ayet. 6:2

Yapay deprem yapıyor olabilirler diye düşünceniz var mı? Yağmurlar yağmaya başladı. Yağmur yağması ülkemiz için iyi. Kuraklıklar vesaire bunlar için iyi bir şey. Hem yağmur hem deprem değişik geldi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanların düşüncesi şuydu: Orada çocuklar ölürken Türkiye'de kutlama yapılması Allah tarafından bir uyarı diyorlardı.
Hmm. Bu Allah'in direkt Israil'i durdurmak gibi bir sansi varken Turkiye'yi eglenmeyin diye uyarmasi... Allah'in Turkiye'ye garezi var galiba. Anadolu irfani Allah'in bir tek Turkiye'ye ozgu bir sey olmadigini bir turlu idrak edemiyor.

Neden ozel gunlerde olduguna dair bir cevabim yok, ama ozel gunlerde olmasinin veya ozel gunlere yakin tarihlerde olmasinin hicbir onemi de yok. Yilin herhangi bir gununde dahi olsa hazirlikli olacak ve halki hazirlayacak devlet. Allahsiz Japonya'ya bakabilirsiniz.

Bir rasathane mw yani momente bağlı, diğer rasathane md yani süreye bağlı ölçüyorsa ve bunun sonucunda değerler farklı çıkıyorsa biz de bağdaştıracağımız sureyi değiştirecek miyiz?

Eğer cevap hayırsa, ben de hayır, bir ilgisi yok diyorum.

Son düzenleme:
Her yerin fay hattı kaynıyor, yıllardır depremler oluyor olmaya devam edecek hala gelip 23 Nisan, Gazze falan diyorsun. Alakası yok. Yapay depremin nasıl yapılacağını anlatabilir misiniz?

6.2 şiddet değil büyüklük bu arada. Sure şiddete göre belirleniyor olmalı.

Yer yüzünde yapay deprem yapacak bir teknoloji yok o işi geç.

Bu işin dinle de alakası yok, bilim konuşuyor, elimizde bir sürü veriler var bu verilere dayanarak bir harita oluşturulmuş. Bak haritaya, fay dolu, sence de normal değil mi?

Yukarda diyen olmuş, algıda seçicilik, tam olarak bu.

Dünyada her ırk tek başınadır. Kimse kimseye bir çıkar olmadan yardım eli uzatmaz. Bundan dolayı Gazze'de ölen kişiler var diye tüm yaşamımızı yas ile geçiremeyiz. Bu yüzden yaratıcı, -tabii varsa- benim düşündüğüm bu düşünceyi de kolaylıkla düşünebilir değil mi? Biz milli bayramlarımızı kutluyoruz diye kimse bize ceza vermez. Sırf aynı varlığa inanıyoruz diye onları ırkdaşlarımızdan daha yakın konuma koymamız saçmalıktır bana göre. Önce ırk daha sonra din gelir.