Yer
Cintra
Ders çalışamıyorum. Beynim algılamıyor bir süreden sonra. Normalde 5-6 saat çalışsam bir şey olmazken şu anda kulağımdan "biiip" tarzı sesler gelmeye başladı hocaları dinlerken.

Kulaklık mı takıyorsun? Belki başını ağrıtıyordur.
Hocam, ne yazık ki kulaklık takmak zorundayım çünkü kardeşlerim var. Bende bundan ötürü olduğunu düşünüyordum.

En odakli insanin bile araliksiz calisma suresi 25 dakika. Ara vermezsen beynin sulanir, hatta eriyip kulagindan bile akabilir. Ara vermeden iki dersi birlestirip 80-90 dakika konu anlatmaya calisan cahil hocamsilar bunu anlamiyor tabii.
Hocam fakat ben anlıyordum. Aralıksız 1-2 saat kitap okuyabiliyorum rahatça.

Hocam, ne yazık ki kulaklık takmak zorundayım çünkü kardeşlerim var. Bende bundan ötürü olduğunu düşünüyordum.

Hocam fakat ben anlıyordum. Aralıksız 1-2 saat kitap okuyabiliyorum rahatça.
Kitap okumak ile baskasinin anlattigina odaklanmak farkli. Kitap okurken tempoyu sen belirliyorsun. Digerinde ise akan konuyu kacirmamak icin surekli dikkatli olman gerekiyor. Ders calisirken pomodoro tekniği kullan. Cok rahat edersin.

Kitap okumak ile baskasinin anlattigina odaklanmak farkli. Kitap okurken tempoyu sen belirliyorsun. Digerinde ise akan konuyu kacirmamak icin surekli dikkatli olman gerekiyor. Ders calisirken pomodoro tekniği kullan. Cok rahat edersin.
Hocam, onu pek fazla yapamıyorum çünkü evde ailem sağolsun çok fazla dikkat dağıtan var. (2 küçük kardeşim var.)

Ek: Sözelci olduğumdan ötürü pek fazla sorun yaşamıyorum okuma, ezberleme kısmında. (Gerçi not kağıtlarımı yırtıp geneli yerde buluyorum.)

Hocam, orada da kulaklıkla olmam lazım. Bende DEHB var. Biri hareket ediyor, kafam oraya gidiyor. Tüm ders gidiyor bu sebeple.

Reels-Shorts gibi dikey format kaydırmalı platformlar dikkat süresinin içinden geçiyor. Eğer bunlara düzenli vakit ayırıyorsan kısıtlamanı veya bırakmanı öneririm.

Şu an kendi post sayfam hariç IG girmiyorum. (Kitap alıntısı paylaşıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör: