Geraltın kılıcı
Üstün
Ders çalışamıyorum. Beynim algılamıyor bir süreden sonra. Normalde 5-6 saat çalışsam bir şey olmazken şu anda kulağımdan "biiip" tarzı sesler gelmeye başladı hocaları dinlerken.
Hocam, ne yazık ki kulaklık takmak zorundayım çünkü kardeşlerim var. Bende bundan ötürü olduğunu düşünüyordum.Kulaklık mı takıyorsun? Belki başını ağrıtıyordur.
Hocam fakat ben anlıyordum. Aralıksız 1-2 saat kitap okuyabiliyorum rahatça.En odakli insanin bile araliksiz calisma suresi 25 dakika. Ara vermezsen beynin sulanir, hatta eriyip kulagindan bile akabilir. Ara vermeden iki dersi birlestirip 80-90 dakika konu anlatmaya calisan cahil hocamsilar bunu anlamiyor tabii.
Kitap okumak ile baskasinin anlattigina odaklanmak farkli. Kitap okurken tempoyu sen belirliyorsun. Digerinde ise akan konuyu kacirmamak icin surekli dikkatli olman gerekiyor. Ders calisirken pomodoro tekniği kullan. Cok rahat edersin.Hocam, ne yazık ki kulaklık takmak zorundayım çünkü kardeşlerim var. Bende bundan ötürü olduğunu düşünüyordum.
Hocam fakat ben anlıyordum. Aralıksız 1-2 saat kitap okuyabiliyorum rahatça.
Hocam, onu pek fazla yapamıyorum çünkü evde ailem sağolsun çok fazla dikkat dağıtan var. (2 küçük kardeşim var.)Kitap okumak ile baskasinin anlattigina odaklanmak farkli. Kitap okurken tempoyu sen belirliyorsun. Digerinde ise akan konuyu kacirmamak icin surekli dikkatli olman gerekiyor. Ders calisirken pomodoro tekniği kullan. Cok rahat edersin.
Hocam, onu pek fazla yapamıyorum çünkü evde ailem sağ olsun çok fazla dikkat dağıtan var. (2 küçük kardeşim var.)
Reels-Shorts gibi dikey format kaydırmalı platformlar dikkat süresinin içinden geçiyor. Eğer bunlara düzenli vakit ayırıyorsan kısıtlamanı veya bırakmanı öneririm.