21200

Çalışkan
Arkadaşlar gerçekten ilk başladığımda çalışırken zevk alıyordum fakat şimdi aşırı üşengeçlik oluştu ve ders çalışasım gelmiyor. Sürekli oyun oynamak istiyorum. Ya da mesela 20 soru çözüp sıkıldıysam yarım saat oyun oynuyorum. Artık paragraf soruları görmekten sıkıldım, aynı soruları çözmekten sıkıldım. Konu tekrarı yaparken 1 dakikalığına bile aynı konuları izleyesim gelmiyor. Zaten artık normal kitaptan ders çalışamıyorum hep internetten çalışıyorum. Arada soru çözdüğümde vakit kaybı olduğunu düşünüyorum çünkü daha şu matematiği bile düzeltemedim. Denemedeki saçma soruları görünce de iyice ders çalışasım gidiyor. Motivasyonum da düştü artık "aman kazanamasam ne olacak sanki" diyesim var. Denemelerde 350-400 yapıyorum hedefim 420 almak ama artık hedefim de aklıma gelse ders çalışasım gelmiyor, zaten yapamayacağım diye düşünüyorum. Bu normal mi?

Aynısı bende de var. Paragraf sorularında, Tarihte, Coğrafyada, Felsefede aynı şeyleri yazdan beri 500 kere çözmek iyice baydı beni de. Tekrar yapmak da zorunlu ama netleri yüksek tutmak için. Kısacası ben de bıktım ama hedeften de sapmamak lazım. Az bir sürede dayanmak lazım. Yazın kurtuluşa ereriz sınavdan sonra. Basmaya kasmaya devam.