james1983

Becerikli
Sınavlar için çalışıyorum. O çalışma ise sınavdan bir gün önce oluyor. Ben sürekli, düzenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmak, sınavda daha başarılı olmak istiyorum ama kendimde ders çalışma duygusunu bulamıyorum. Nasıl kazanabilirim?

Not: Matematikte çok zorlanıyorum. Matematiğe nasıl çalışabilirim?

Sınavlar için çalışıyorum. O çalışma ise sınavdan bir gün önce oluyor. Ben sürekli, düzenli ve istikrarlı bir şekilde çalışmak, sınavda daha başarılı olmak istiyorum ama kendimde ders çalışma duygusunu bulamıyorum. Nasıl kazanabilirim?

Temel matematikten başla. Bayağı bölme toplama çıkarma çarpmadan falan. Geliştikçe seviyeni bulursun.
Ders çalışsam mı diye düşünmeyi bırak, aklına gelir gelmez düşünmeden çalışmaya başla. Böylece yapmıyor gibi hissedersin. Bu Strike'ı 21 gün sürdürürsen artık bu bir alışkanlık haline gelir. Sabah kalkınca diş fırçalamak gibi.

Temel matematikten başla. Bayağı bölme toplama çıkarma çarpmadan falan. Geliştikçe seviyeni bulursun.
Ders çalışsam mı diye düşünmeyi bırak, aklına gelir gelmez düşünmeden çalışmaya başla. Böylece yapmıyor gibi hissedersin. Bu Strike'ı 21 gün sürdürürsen artık bu bir alışkanlık haline gelir. Sabah kalkınca diş fırçalamak gibi.
Yani ders çalışmayı bir başarı değil bir sorumluluk olarak görmem gerekiyor. Peki ders çalışırken not tutmak vb. şeyleri yapmak gerekli mi. Günde kaç saat çalışılmalı?

Yani ders çalışmayı bir başarı değil bir sorumluluk olarak görmem gerekiyor. Peki ders çalışırken not tutmak vb. şeyleri yapmak gerekli mi? Günde kaç saat çalışılmalı?

Hocam günde sıkılana kadar çalış, 10 dakika bile çalışsan kardır.
Kendini zorlayıp da her gün 2 saat çalışacağım kafasına girersen çok çabuk pes edersin. Günü olur 8 saat hiç bıkmadan çalışırsın, günü olur kafan dolu olur 15 dakikadan sonra katlanamazsın.

Not tutmayı da eğer çok unutkansan alabilirsin ama ben not tutmak yerine anlamadığın dersi en baştan tekrar çalışmayı tavsiye ederim.

Beynimiz büyük ölçüde ödül sistemi mantığıyla çalışıyor diyebilirim.
Mesela "En sevdiğin oyunu oynamak mı, yoksa ders çalışmak mı?" dersem muhtemelen oyunu seçersin.
Bunun nedeni şu: Beyin için oyun çok yüksek bir ödülken, ders çalışmak başta düşük ödül gibi. Oyun oynamak geçici bir haz,keyif verir. Ders çalışmak ise sana belirli süreden sonra o keyfi yada hazı verir.
Bunu başka örnekler ile de açıklayabiliriz ama kısaca beyin kısa yoldan hızlı keyif vereni sever.
"Peki ders çalışmayı beyne yüksek ödül gibi nasıl gösterebilirim?" dersen derslere düzenli çalışman lazım.
En basitten temelden başlayarak yavaş yavaş seviyeyi arttırarak çalışman lazım.Bunu istikrarlı yaptığında beynin için bir keyif haline geliyor ve büyük ödül gibi görüyor.
Diğer oyun, sevdiğin yemek, gezmek gibi hızlı keyif veren şeylere göre ders çalışmak daha geç keyif verdiği için bu süreçte çok sıkılacaksın ama bırakmadan düzenli çalışırsan sıkılmamaya başlarsın.

Şimdi, zaten eğlenerek ders çalışan insan sayısı %1 filandır zannımca. Ders çalışmayı kendinize uygulatabilmek için amaç belirlemeniz gerekiyor. Amaçsız çaba boştur. Sonrasında, kendinizi yine sıkmayacak şekilde bir program belirlemeniz gerekiyor.

Kendine bir planlayıcı alabilirsin. Öncelikle sıkılmadan yapabileceğin hedefler yaz. Yaptıkça üzerini çiz tamamlamış olmak iyi hissettirecektir. Bu şekilde hedeflerini yükselt ve bir rutin oluştur.