Batuşş

Uzman
Yer
Linus Torvalds'ın Evi
Arkadaşlar ben 9. sınıfım, edebiyattan 40 aldım bu yüzden ders çalışmak istiyorum, Fakat nasıl ders çalışılacağını bilmiyorum. Cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okul sınavlarına şu şekil çalışabilirsin. Yazılı tekrar videoları/konu anlatım>yazılı senaryo videoları>meb kitabını okuma ve ünite sonu değerlendirmelerini çözme>hocanın çıkması muhtemel dediği yerlerin üzerinden bir kez daha geçme. Olabildiğince yazılı senaryo videosu izlemeye bak çünkü çoğu hoca oturup orijinal soru hazırlamıyor. Ne kadar çok senaryo görürsen sınavda benzeri çıkma ihtimali o kadar artar. Ha ben sadece not için değil öğrenmek için çalışmak istiyorum dersen adamakıllı konu anlatımı izleyip soru bankası çözücen. Ancak sınav için ikinci cümlemdeki yöntem iş görür.

Arkadaşlar ben 9. sınıfım, edebiyattan 40 aldım bu yüzden ders çalışmak istiyorum, Fakat nasıl ders çalışılacağını bilmiyorum. Cevaplar için teşekkürler.
Dostum öncelikle ders çalışmak dediği kavram bir günde olacak bir iş değildir. Ha çalışırsın sınavdan önceki gece ancak öğrenme gerçekleşmez. İlk önce bir plan oluştur kendine sonra öğrenmenin farklı yolları vardır bu yollardan hangisiyle daha iyi öğreniyorsan onu belirle. Okuldan eve geldin o dinlen ve o gün ne işlediysen ilk tekrar et sonrasında test ondan sonra ödevin varsa onu yap. İkinci günde aynısı yap. Üçüncü gün hem birinci gün öğrendiklerini tekrar et hem de o günü konusunu tekrarla ve tez çöz. Ayrıca ders çalışmak sana 2 ayda 3 ayda beklediğin etkiyi kazandırmazsa hiç dert etme. Tek dert etmen gereken şey planı iyi yaptın mı öğrenme yolun doğru mu bu plan senin işine yarıyor mu olsun. Emin ol bunu 10. sınıfın başından itibaren yapmaya başla eğer kusursuz yapabilirsen ve verimini alabilirsen edebiyattan aldığın 40 sana yks derce olarak geri döner.