OBP kırar mı? Ayrıca ne yazmam uygun olur? Minimum kaç puan almam lazım? 4 yıl ders görmüyorum. TYT'nin T'si yok.

OBP kırmaz. OBP kırması için sınava girip bir yeri yazman gerek ve sonrasında tekrardan YKS'ye girersen o zaman OBP kırar. "ne yazmam uygun olur ve minimum kaç puan almam" soruna gelecek olursam, yazacağın bölüm fark etmez, minimum ise herhangi bir bölüme girecek kadar puan alman yeterli olacaktır.

Kaç yıl/ay kalmış?

Mezun tecili 22 yaşına kadar olan zamanı kapsar. 2 yıldır.

Oraya yanlışlıkla 4 yıl yazdım. 3 yıl olacaktı.

Hocam en kötü ihtimalle askerlik gözüktüğünden beri gitmezsen günlük 10 TL cezası var. Ama herhangi bir polis sana gbt yaparsa orada asker kaçağı olduğun gözükür ve yallah askere derler sana. Ama dediğim gibi alacağın belgeler ile bu durumu çözebilirsin. Bir de o hastalığına dair olan raporlar varsa onları da götürebilirsin.

OBP kırar mı? Ayrıca ne yazmam uygun olur? Minimum kaç puan almam lazım? 4 yıl ders görmüyorum. TYT'nin T'si yok.

Tecil devam ediyor.
OBP kırar evet tercih yapıyorsun sonuçta 200 puan alsan yeterli sanırım açık öğretim işletme falan yazarsın.

OBP kırmaz. OBP kırması için sınava girip bir yeri yazman gerek ve sonrasında tekrardan YKS'ye girersen o zaman OBP kırar. "ne yazmam uygun olur ve minimum kaç puan almam" soruna gelecek olursam, yazacağın bölüm fark etmez, minimum ise herhangi bir bölüme girecek kadar puan alman yeterli olacaktır.

Kaç yıl/ay kalmış?

Oraya yanlışlıkla 4 yıl yazdım. 3 yıl olacaktı.

Hocam en kötü ihtimalle askerlik gözüktüğünden beri gitmezsen günlük 10 TL cezası var. Ama herhangi bir polis sana gbt yaparsa orada asker kaçağı olduğun gözükür ve yallah askere derler sana. Ama dediğim gibi alacağın belgeler ile bu durumu çözebilirsin. Bir de o hastalığına dair olan raporlar varsa onları da götürebilirsin.
YKS girip açık öğretim tercih yaparsa OBP kırar diye biliyorum ama yanlışım varsa düzeltin.

Neden tecille uğraşıyorsun ki? Psikiyatrik Hastalıklar hakkında çok şey bilmiyorum ancak böyle bir hastalığın varsa muaf olmak için doktorla görüşebilirsin. Sen daha detaylı araştırırsın ancak yüksek kilo ile muaf olabiliyorsun 3 kere toplamda 3 sene içerisinde eğer askerlik yapamayacak kadar kilolu biriyse muaf olabiliyor. Senin de böyle bir hastalığın varsa muhtemelen muaf olursun diye düşünüyorum. Tek seferde mi muaf olursun yoksa yıla yayarak birkaç kere kontrol ederek mi bilmiyorum ama muhtemelen olursun.

Neden tecille uğraşıyorsun ki? Psikiyatrik Hastalıklar hakkında çok şey bilmiyorum ancak böyle bir hastalığın varsa muaf olmak için doktorla görüşebilirsin. Sen daha detaylı araştırırsın ancak yüksek kilo ile muaf olabiliyorsun 3 kere toplamda 3 sene içerisinde eğer askerlik yapamayacak kadar kilolu biriyse muaf olabiliyor. Senin de böyle bir hastalığın varsa muhtemelen muaf olursun diye düşünüyorum. Tek seferde mi muaf olursun yoksa yıla yayarak birkaç kere kontrol ederek mi bilmiyorum ama muhtemelen olursun.
Askerlikten Muaf Hastalıklar Nelerdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri askerlikten muaf tutulan hastalıkları şöyle sıralıyor:
  • Sinir hastalıkları
  • Göz hastalıkları
  • Ruh sağlığı ve hastalıkları
  • Kulak, burun ve boğaz hastalıkları
  • Ağız, çene, yüz, boy (askerlik muafiyeti) un ve diş hastalıkları
  • Plastik ve rekonstrüktif şirürji
  • Deri hastalıkları
  • İç hastalıklar
  • Sindirim sistemi hastalıkları
  • Göğüs hastalıkları
  • Enfeksiyon hastalıkları
  • Ürogenital organ hastalıkları
  • Cerrahi hastalıklar
  • Kas ve iskelet sistemi hastalıkları
Evet bunlarda araştırılabilir.

Dediğin kadar psikiyatrik hastalığın varsa askerlikten muafiyeti deneyebilirsin hocam ama onun için de derdini ASM hekimine iyi anlatman lazım (o da muhtemelen hastaneye sevk eder orada da anlatırsın).

Nasıl olabilir? Çünkü eğer terapi sürecine girip ailem maddiyatı karşılarsa yani 1 yıl sonra iyileşeceğimdir. Yani 2025 sonunda. Tam olarak nasıl bir şey yapmam lazım?

Nasıl olabilir? Çünkü eğer terapi sürecine girip ailem maddiyatı karşılarsa yani 1 yıl sonra iyileşeceğimdir. Yani 2025 sonunda. Tam olarak nasıl bir şey yapmam lazım?
Sizin durumunuzu tam olarak bilemiyorum. Bazı hastalıklar insanlarla ömür boyu olabiliyor eğer sizde de askerliği imkansızlaştıran ve kolayca iyileşmeyecek bir şekildeyse o zaman birkaç muayene ile muaf olabilirsiniz. Eğer 1 yıl askerliği hastalığınız ile ertelerseniz ertesi yıl iyileşirseniz askere gitmeniz gerekir. Dediğim gibi sizin durumunuzu bilmiyorum. Bunun için en iyisi sizin gidip öğrenmeniz. Aile hekimi de bu konularda bilgili olabiliyor ona da sorabilirsiniz.

Psikiyatrik Hastalıkların askerliği ne derece muaf ettiğini bilmiyorum bu yüzden size direkt olarak anlatmam zor. Ancak yüksek kiloda yılda 1 kez olmak üzere 3 yıl kontrole gidiyorsunuz hepsinden askerlik yapamaz alırsanız askerliğiniz muaf oluyor. Sadece bunu söyleyebilirim. Gerisini sizin kendinize göre bakıp araştırmanız gerekiyor.

Uzuyor. 2017'de mezuna kalmıştım ve askeri şubeye gidip 1 yıl uzattırmıştım. Üniversite kazanınca otomatik 4 yıl daha uzamıştı.
Dershane belgesi ile tecil yapamazsın. Sen sebepsiz tecil hakkını kullanmışsın. Ayrıca konu sahibi 2 sene tecil kullanmış bile.

Sağlık durumunuzu heyet raporuyla belgelendirseniz aslında, muafiyet için o işe yarayabilir belki. Liseyi ne zaman bitirdiniz? Liseden sonra "iki ya da üç yıl" tecil hakkınız oluyor da onun için sordum.