Dershane taksidi ödenmezse ne olur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan umut
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 221
  • Etiketler Etiketler
    dershane
Makaleler
16
Yer
LTAF
Arkadaşlar selam, dönem başında YKS için dershaneye kaydolmuştum, senet ellerinde var ve taksitli ödeme şeklinde anlaşıldı.

Fakat sonrasında dershanenin rezalet bir yer olduğunu anlamamla (bunun sebebi bizim dershaneye özel) kendimi kurtarmak amacıyla bıraktım ve evde çalışmaya başladım, toplam paranın neredeyse %80-90'ını zaten oradayken verdik, sonrasında son 2 taksidimiz kaldı 7 + 7 bin şeklinde.

İnatla alacaklarını söylediler, mesajlar attılar ve biz de ödemedik. Dershaneyi bırakma sebeplerim zaten kütüphanedeyken belirli bir saate geldiğimde zorla çıkarılıp 2-3 defa kütüphane değiştirtiliyordum dersin ortasında her gün. Kaçırdığım denemelerin kitapçıklarını vermiyorlardı, dönemin ortasında hoca kavga edip ayrıldı vs. gibi durumlar oldu. Kurum sahibi de şereften yoksun türden birisiydi, üstünlük taslıyordu herkese vs.

Bugün arayıp ödeyin işte yoksa yasal işlem başlatırız vs. demişler fakat ailecek bu sıra dardayız, vereceğimiz varsa da zaten veremiyoruz. Annem de sinirlenip başlatın demiş. Yasal işlem başlattıkları takdirde kendimizi gerekçelerimizle savunabilir miyiz? Veyahut alacaklarını istedikleri takdirde daha fazla mı para öderiz? Hani bizden hukuki yolla parayı istemek için uğraşacaklar zira, sonrasında bizden para istediğinde daha fazla mı istenir? Parayı vereceksek bile çünkü 2 ay sonra ancak verebiliriz gibi duruyor şu an ki ekonomik duruma göre.

Ve bu doğru mu? Çünkü ben dershaneden 3-4 aydır neredeyse hiçbir hizmet almıyorum.

Şimdi şöyle düşünün; taksitli bir telefon aldınız 3. ayında paramparça oldu. Kalan 6 taksiti seve seve ödemek zorundasınız. Aynı durum burada da geçerli. Yasal işlem başlatabilirler. Ki doğru olan da budur. Mahkemeye taşınırsa ve karşı taraf kazanırsa hem onların avukat masraflarını hem de ödemediğiniz taksitleri faiziyle birlikte ödemek durumunda kalırsınız.

Yasal süre bildiğim kadarı ile 90 gün. 90 gün geçtikten sonra avukata yönlendiriyorlar, avukat kişi ile iletişime geçip ödeme sözü almaya çalışır, eğer verilen söz tutulmaz ise avukat bu sefer icra için gerekli işlemleri yapar. Dershane haricinde bu tarz şeyler olabiliyor maalesef. Kaydın iptal olmuyor ama ödeme yapmadığın zaman maalesef böyle durumlar olabiliyor. Yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz.

Hocam genelde dershaneler senet yapar bu dershane yapmamış sanırım.

Geçen sene benzer bir durumdan dolayı avukat tuttuk. Lakin 90 gün değil sanırım anlaşmazlıktan 25 gün sonraydı. Direkt işleme başladı.

Eki Görüntüle 255736

Ve bu doğru mu? Çünkü ben dershaneden 3-4 aydır neredeyse hiçbir hizmet almıyorum.
Ve burada anlatılan sizin bakış açınızdaki hizmet değil. Örneğin dershaneyi kapatırlar hizmet vermezler. Sizinki keyfi hizmet almamak oluyor.

Son düzenleme:
Tamam zaten ben bunu anlıyorum fakat benim dershaneyi bırakma gerekçelerim verilen kötü hizmete yönelik. Telefon aldım ben paramparça yaptım evet haklı bir örnek. Fakat dönemin ortasında hoca kurumdan ayrıldı, 1 hafta matematik dersi verilmedi, kütüphaneden zorla çıkarıldım vs. anlayacağınız ben de bana vaat edilen hizmeti alamadığım durumlardan dolayı kendimi savunamaz mıyım?

Zaten dediğim gibi 1 ya da 2 ay süreç uzasa ödeyebiliriz normal parayı problem yok.

Hocam genelde dershaneler senet yapar bu dershane yapmamış sanırım.
Hayır senetli.

@Şişman Adam Hocam siz de bilgi verirseniz sevinirim, dediğim gibi bu parayı ödeyebilirim ancak en az 1 ay süre lazım.

2-3 dershaneye gittim hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Dönem ortasında bırakan arkadaşlarımda vardı son 2 ay kala bırakan arkadaşlarımda. Hiçbiri kalan taksitlerini ödemedi.

2-3 dershaneye gittim hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Dönem ortasında bırakan arkadaşlarımda vardı son 2 ay kala bırakan arkadaşlarımda. Hiçbiri kalan taksitlerini ödemedi.
Adli islem baslatacagiz dediler, bakalim ne olacak gorecegiz ya. Su an ki planim sonucta bizden birileri o parayi bir muddet icerisinde normal olarak istemeye gelecek. Kagitla da avukatla da icrayla da olsa en basinda bir normal istenecek.

O normal isteme bana ulasana kadar hicbir sey umrumda degil. Duzgun isinde gucunde insan olsalar haklari oldugunun farkindayim. Yigidi oldur hakkini yeme sonucta. Ama zaten benim oraya devam etmememin bir sebebi de ne tarz insanlar olduklarini anlamis olmam. Ve bu dusuncelerim de bu parayi istediklerinden olusan bir nefret vs. de degil. Daha dershanenin ilk haftasinda anlamistim. Bakacagiz bakalim, tesekkurler cevaplar icin arkadaslar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…