Dershanede TYT için nasıl ilerlenmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmetdgxv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 20
  • Etiketler Etiketler
    başlangıç

ahmetdgxv

Uzman
Bugün dershaneyle görüştüm. Temelim oldukça zayıf, çok düşük, özellikle sayısal. Matematik temelimin olmadığını göz önünde bulundurarak TYT'den başlamamın daha doğru olabileceğini, ilerleyen süreçte matematikteki durumuma göre sayısala geçebileceğimi önerdiler. Ben de bu şekilde ilerlemenin benim için daha uygun olacağını düşündüm. Mantıklı olan bu mu? Yoksa sayısaldan direkt başlanabilir mi sizce, veya başka yol izlenebilir mi? Sizce ne yapılmalı?

Çok bir şey anlamadım, şu an eşit ağırlıkta mısın yoksa başka bir bölüm mü? Eğer eşit ağırlıkta bir bölüm istiyorsan eşit ağırlık derslerine çalışırsın, orada da matematik var; sayısal bir bölüm istiyorsan sayısal derslere çalışırsın. Hedefini belirle, ona göre alan seç ve sonra çabalamaya başla, yoksa bazı şeyler için geç olur.

Ben meslek lisesi mezunuyum, ea - sözel - sayısal vs. gibi bir bölümüm yok kısaca. İstediğim bölümler sayısal tabanlı. Benimle ilgilenen kişide bana şu öneride bulundu. Senin sayısal temelin yok sayısalda başlaman kötü olur yapamazsın vs. TYT'de başlatalım seni ilerleyen zamanlarda baktın yapabiliyosun sayısala ben yine aldırayım seni. Konu bundan ibaret mantıklı olan şey bu mu yoksa nasıl bir yol izlenmeli diye soruyorum.

Hedefin hangi bölüm bilmiyorum ama istediğin bölüm sayısal tabanlıysa sayısal çalışacaksın.

Zaten ilk haftalar TYT denemeleri olacaktır, sonra sonra AYT denemeleri başlayacaktır, muhtemelen danışman yapabilecek misin yapamayacak mısından bunu kastediyordu, anlamadığım kısım eğer sayısala çalışmaya başlamazsan nasıl sayısaldan iyi yapabileceksin? TYT'den başlatıyorsa mantıken matematik fen de görmen lazım, e bunlar da sayısala giriyor, bence bir daha konuş ve yardım al.

Bana sorarsan direkt TYT matematik ilk konuları hızlısından bitir ve her konu bittikten sonra ardından test çöz, yanlışlarını ve boşlarını ayrıca değerlendir.

Basit bir şekilde konuşayım eğer çok iyi sıralama istiyorsan senin planın aralık ayının yarısına kadar TYT'yi tümden bitirip AYT'ye geçmek olacak ve sınava kadar %80 AYT %20 TYT çalışmaları ile devam etmek olmalı, AYT'de odağı ise çoğunlukla matematiğe ve geometriye vermeli ama feni de kesinlikle hor görme, he bu arada dershanenin ders planlarına kendini şartlayıp uymana gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…