%150 zammın bence izahı yok orası ayrı ama 8. sınıfa giden ve liseye geçecek bir birey için 100.000 TL dershane parası verecek ne var onu da anlamıyorum. Güzel bir üniversite için lisede yatırım yaparsın ona tamam da ortaokulda şu paraları vereceğime sobada yakar ısınırım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Ocak 2025
- Makaleler
- 62
Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri ders veriliyor. 5 saat matematik, 3 saat Türkçe, 3 saat fen, 2 saat İngilizce ve 2 saat inkılap dersleri var. Din kültürü yok. Her hafta deneme sınavı ve LGS'ye son 1 ay falan varken her gün deneme sınavı oluyor. Sınıflar en fazla 15 kişilik oluyor. Ekstradan bu yıl temmuz ayında 1 Eylül'e kadar yaz kampı yapıldı. Dönem içinde ara tatillerde de ders veriliyor bildiğim kadarıyla. Verilen derslerde de genellikle en baştan özet veya anlamayanlar için konu anlatımı, soru çözümü vs. oluyor. Son olarak bu bilgi lazım mı bilmiyorum fakat "eyotek" adında bir sistem kullanılıyor.

Ev ortamı uygun olmuyor sürekli.Bırakın gitmeyin hocam dershaneye bu kadar fırsatçılık olmaz yani dershaneye vereceğin parayla test kitabı al bir sürü evde çöz ya da YouTube'da yüzlerce hoca var onları izle. Dershaneler günümüzde sadece para tuzağı.
Özel okul fikri mantıklıymış. Fakat şöyle bir sorun var, kuzenim özel okula gidiyor ve bu yıl kitaplarına 100.000 TL (üstü veya biraz altı olabilir) gibi bir para verdiler. Devamı lazım olmaz herhalde8. Sınıf için 100.000 TL çok fazla, LGS bile olsa evde çalışırsın ama 100.000 TL ne? O parayı verecek kadar bütçeniz varsa özel okula yazdır Zaten direkt OBP yüksek geliyor yıl sonu, onla Yüksek OBP'li okula git LGS ile uğraşma hiç o zaman. Saçmalık.
Hocam şimdi yazdım. Geçen sene de yine bu anlattıklarım vardı fakat deneme ilk dönem her hafta yerine 2 haftada bir oldu. Bir de dersler pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleriydi.Kursu bilmiyoruz. Geçen sene ne kadar ders aldığınızı, bu sene ne kadar alacağınızı bilmiyoruz. Yapılacak denemeleri, imkanları, kaynakları bilmiyoruz. Yorum yapmak zor. Her şey aynıysa tabii ki %150 zammın bir açıklaması yok.
Son düzenleme:
1+0 ev kiralasan yine 100.000 TL tutmaz sanırım. Umarım 100.000 TL para vermeyi düşünmüyorsunuzdur
Blackraven
Üstün
Hocam şimdi yazdım. Geçen sene de yine bu anlattıklarım vardı fakat deneme ilk dönem her hafta yerine 2 haftada bir oldu.
Bu yazdıklarınıza 100.000 verilmez.
Dershaneye gideceksen butik kaliteli dershaneler harici dershanelere gitmeni önermem. Hele ki bu zincirleşmişleri hiç önermem. Para tuzağı geneli ve iyice tekelleştikleri için zam olayını abartı yapıyorlar.
Youtube'da ayni konulari ayni sekilde anlatan onlarca kanal var. Buradaki ogretmenlerde size fahis fiyat verip ogretmenine asgari ucret vermeye calisan sozde dersanelerden ayrilan hocalar zaten. O paradan cok daha azina butun bu kanallara katil uyesi olup sahaftan cozemeyeceginiz kadar cok kitap alablirsiniz.
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Temizinden bir tablet 15k. MEB kaynakları ve YouTube hocaları bedava. Test kitapları ve haftalık denemeler en baba 20k tutar sene boyunca. Sürekli kütüphaneye gidersen ders çalışma disiplinindede sorun olmaz.
Blackraven
Üstün
Temizinden bir tablet 15k. MEB kaynakları ve YouTube hocaları bedava. Test kitapları ve haftalık denemeler en baba 20k tutar sene boyunca. Sürekli kütüphaneye gidersen ders çalışma disiplinindede sorun olmaz.
+ Kalan paraya da üniversite öğrencilerinden saati taş çatlasın ₺500 civarına yüzlerce saat birebir ders alırsın.
LA Knight
Üstün
Bu işler artık para tuzağına döndüler. Eskiden uygundular fakat artık millete ücreti ittirme peşindeler. Dershaneler zaten ayrı facialar. Özel okul gereksinimini karşılayamayıp ya da işte böyle bir fahiş artışta şikayet durumun olmasın(?) diye böyle kalıyorlar. Ders çalışmak cidden de evde bir baskı veya ses unsuru yoksa çok rahat yapılabilecek bir şey. Dershanedeki hocadan da bir şey beklemem zaten. Hepsi ya ilk senesindeler ya da cidden de çok kötü hocalar oluyorlar.
seeraddar
Yetkin
@QuezzyTemizinden bir tablet 15k. MEB kaynakları ve YouTube hocaları bedava. Test kitapları ve haftalık denemeler en baba 20k tutar sene boyunca. Sürekli kütüphaneye gidersen ders çalışma disiplinindede sorun olmaz.
Ben, LGS’de 260 puan yapan 12. sınıf bir meslek lisesi öğrencisiyim.
Daha dün TYT'de 345 yayınlarında 90 net yaptım. Yaz ayının sonlarına doğru çalışmaya başladım. İlk denememde sayısaldan 0 net yapmıştım, toplamdaysa 40 net yapmıştım.
12. sınıfta AYT sayısala dair hiçbir şey görmüyoruz.
11. sınıfta da aynı şekildeydi; fen ve sayısal derslerimiz yok.
Coğrafya yok, felsefe yok.
Ama buna rağmen dün 90 net yaptım.
Dershaneye gitmiyorum, kurs almıyorum, özel ders almıyorum.
Sadece YouTube’daki hocalarla ilerliyorum.
TYT netlerim:
- Matematik: 25
- Sosyal: 16
- Türkçe: 37
- Fen: 13
- TYT Matematik şu an itibarıyla bitti.
- Geometri konusunda tamamen sıfırım. Stajdan dolayı vakit bulamıyorum.
- Fizikte de sıfırım, hiçbir şey bilmiyorum. Bugün veya yarın fiziğe başlamış olacağım.
- Kimya ve biyolojiyi full yaptım.
- Türkçede paragraf kısmında 3 yanlışım var, onun dışında dil bilgisi full.
- Sosyalde ise coğrafya kısmında, özellikle haritalarda eksiklerim var; onu da kapatacağım.
- seeraddar
- deneme tyt
- Forum: ÖSYM Sınavları