Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ata Tuğkan

Uzman
Detroit'i indirdim girdim, oyun içi shader yüklerken CPU kullanımı %100 ve sıcaklık 95 derece oluyor. Kasa uçak kaldırır gibi ses çıkarmaya başlayınca kapattım. Bunu sınırlandırmanın yolu yok mu? FPS limit demeyin, oyun zaten bu işlem gerçekleşirken 1 FPS çalışıyor.
Sistem: i5 10400F - 3060.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
95 derece büyük bir sıkıntı teşkil etmiyor. Bu sıcaklığı minimuma indirmek için turboyu kapatıp tekrar deneyin. Sisteminize bir şey olmaz bu süreçte.
Bir kerelikse normal ve geçme yolu yok. Aralarda bol drop girmemesi için ilk baştan yükleyip geçiyor, Last of Us'ta ve Beyond Two Souls'ta da öyleydi.

Last of Us oyunu da aynı sorundan kapamıştım. Beyond Two Souls'ta böyle bir şey yaşamadım. %100 kullanması sorun değil de 95 dereceye çıkarması sorun.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin turbosunu kapatın. Sıcaklıklar daha az olacaktır.

Turbo Boost'u falan kapatma FPS direk baltalayan bir şey var olan gücümü neden sınırlandırayım ki. Gölgelendirici önbelleğini tamamen silip baştan yüklemesini sağla yine bekletecektir ama daha hızlı sorunun çözülecektir diye düşünüyorum yani uzun süre bekletmez.

Artı -3 Eksi
İşlemcinin turbosunu kapatın. Sıcaklıklar daha az olacaktır.
Bunu yabancı bir forumda görüp yapmıştım işe yaramadı. Shaderin hızlı yüklenmesi için Kendisini %100 kullandırarak olabilecek en yüksek sıcaklığı vermesini sağlıyorlarmış. Ben hızdan ziyade yavaşta olsa güvenli inmesini istiyorum.

Turbo Boost'u falan kapatma FPS direk baltalayan bir şey var olan gücümü neden sınırlandırayım ki. Gölgelendirici önbelleğini tamamen silip baştan yüklemesini sağla yine bekletecektir ama daha hızlı sorunun çözülecektir diye düşünüyorum yani uzun süre bekletmez.
Sorunum beklemek değil işlemciyi ısındırmamasını istiyorum.

İşe yaramaması için şu anda da aynı güçte çalışıyor olması lazım. Emin misiniz bir değişim olmadığına? Fotoğraf alabilme şansımız var mı?
Fotoğraf veremiyorum çünkü açılınca ALT TAB bile atamıyorum. Kapatma işleminide kasanın reset tuşundan yapmıştım.