Güçlendirilmiş parlementer sistem, ve ulus devlet yerine daha çok federal sisteme benzer Almanya'daki gibi bir devlet yönetim biçimi daha iyi olur, yoksa Çin'de ki gibi Radikalizm'e kayar.
Zamanında Orta Asya'da SSCB döneminde bu uygulanmıştı. Bütün camiler dini kutlamalar dini kıyafetler/aksesuarlar (takke sarık tesbih) sünnet Namaz kılma vs. tamamiyle yasaktı. Televizyonlarda filmlerde İslam düşmanlığı yapılırdı. Uymayanlara da ya idam cezası ya da Gulag benzeri toplama kamplara gönderilirdi. Açıkcası Türkiye'de uygulanırsa ya büyük çaplı isyanlar başlayıp kaos çıkar ya da ülkede göç vb. olur nüfus azalır diye düşünüyorum
Laiklik en iyisidir şeriat Müslüman olmayanları cezalandırır, devlet ateizmi her türlü dini yasaklar fakat laiklikte böyle bir şey yoktur laiklikte tüm dinler özgüdür istediğine inkar edip inanabilirsin o yüzden en iyi sistem laiklik.
"Bizim hıristiyanlar ile derdimiz yok ama ateistlerin..."
Ateistler bana saçma geliyor. Rastgele bir şekilde bu evrende nasıl oluşabilir? Zaman dokusu nasıl kendiliğinden oluştu vs.
Laikliğe gelince ülkemizde yanlış anlaşılan bir kavram. Laiklik özgürlük vb. demek değildir. Sadece devlet işinin din işinden ayrılmasıdır. Devlet Ateizmi demeyelim de tarafsızlığı diyelim. Laiklik bence de devlet için önemli.