Hocam devlet hastanesi bir seansta tüm dişlerinizi yapamaz. Kanal tedavisi genellikle (dişin durumuna göre değişir) tek seans süren bir işlemdir, bu yüzden tek seansta o dişiniz tedavi edilebilir. Diğer dişlerin de durumuna göre dolgu veya kanal tedavisi olacağını doktorunuz size söyler. Dolgu tedavisi de tek seansta yapılabilir. Yani demem o ki 5 dişiniz de yüksek ihtimal 5 seansta bitirilebilir, tabii bu durum dişlerinizin durumuna göre değişir kesin bir şey söyleyemem.
Devlet hastanesinde yapılan dolguların dayanıklılığı kişiye göre değişir. Kişinin dişlerini her gün düzenli olarak fırçalayıp, ağız bakımını ihmal etmezse bir ömür bile kullanabilir. Bir sürü dolgu çeşidi vardır, bunların en yaygını kompozit dolgudur. Diğer yandan estetik dolgu da denebilir çünkü bu dolgu türü dişin rengine uyum sağlar ve dişin doğal görünümünü korur. Ben dişlerimi özelde yaptırdım ve memnunum. Toplamda 4 kanal tedavisi ve 5 kompozit dolgu yaptırdım. Eğer maddi durumunuz var ise özele gidin yoksa da devlette halledebilirsiniz.
Hatta isterseniz de içinizdeki soru işaretlerinin gitmesi adına benim konumdaki diğer arkadaşların da tecrübelerini okuyabilirsiniz:
Devlet hastanesinde kanal tedavisi yapılır mı?