HP, Canon, Epson ve diğer markalar için Pardus'ta öyle her modele özel driver falan yok. Linux tarafında genelde cups diye ortak bir yazdırma sistemi var, onun üstüne birkaç genel paket koyuluyor ve “çalışıyor” deniyor. Ev kullanıcısı için belki idare eder ama kamuda kullanılan onlarca farklı model için ortak driver paketi çoğu zaman yeterli olmuyor.

Zaten gerçekten sorunsuz çalışıyor olsaydı üreticiler yıllar önce düzgün resmi destek verirdi. Ama ortada hala model model uyumsuzluklar var.

Aynı durum ses tarafında da yaşanıyor. Ubuntu'da sözde ses driverı var ama bazen ses düzgün çalışmıyor. Sonra “özgür yazılım” diye kötü ses kalitesiyle idare etmemiz bekleniyor. Kusura bakmayın ama ben bilgisayarı problem çözmek için değil kullanmak için açıyorum. Böyle olunca insan dönüp Windows'a geçiyor.

Adalet bakanlığında Java lazım UYAP açılması için UYAP ile Pardus teknik olarak çalışabilir, fakat pratikte Java sürümü ve e-imza bileşenleri yüzünden sorun yaşayan çok kişi oluyor. Pardus forumda okuyorum.

Kamu kısa veya orta vaade de Linux'a geçmez. Hayal. Lafım şahsınıza değil ama bende bu hataya çok düştüm Linux fan boyluğa gerek yok.

Devlet memurları Windows kullanmayı bilmiyor. Linux kullanınca daha mı verimli olacaklar? Hayır. Daha güvenli olabilir belki ama masrafı çok olur bence. Uygulama değil de web tabanlı sistemler kullanıyorlarsa geçebilirler.

Devlet memurları Windows kullanmayı bilmiyor. Linux kullanınca daha mı verimli olacaklar? Hayır. Daha güvenli olabilir belki ama masrafı çok olur bence. Uygulama değil de web tabanlı sistemler kullanıyorlarsa geçebilirler.
Daha "tehlikeli" olacak. Çünkü repodaki uygulamaları hiç güncellemiyorlar ve bu da "bol güvenlik açığı" anlamına geliyor.

Tabii ki kullanılmalı yerli ve milli.
"Yerli ve milli" niyeti ile kullanılmamalı. Zaten Debian tabanlı.

Bu ülke televizyonda "Pardus duvar kağıtlı Windows 7" haberi gördü. :D

1774038943810.webp

1774544919084.webp

Madem bu kadar seviyorsunuz, siz neden kullanmıyorsunuz "ulusal işletim sistemimiz" dediğiniz Pardus'u?

Ya da direkt şunu sorayım, hiç Pardus kullandınız mı? Ne kadar eksik ve yarım yamalak bir işletim sistemi olduğunun farkında mısınız mesela?

Eki Görüntüle 235928

Madem bu kadar seviyorsunuz, siz neden kullanmıyorsunuz "ulusal işletim sistemimiz" dediğiniz Pardus'u?

Ya da direkt şunu sorayım, hiç Pardus kullandınız mı? Ne kadar eksik ve yarım yamalak bir işletim sistemi olduğunun farkında mısınız mesela?
Pardus'u kötüle anca ana işletim sistemim olarak kullanıyorum,gayet güzel. Ha kabul ediyorum eskiden 23.x sürümleri kötüydü ama 25te biraz daha toparladılar. Steam açılmama bugu vardı mesela bir aralar o da düzeltildi artı bazıları bu Pardus Linux değil linuxdan saymam diyorlar onlar zaten Linux dağıtımı nedir onu bile bilmiyor daha Pardus bir dağıtım Manjaro, cachy OS, Ubuntu gibi artı çok büyük stabilite sorunu da yok kendim kullanıyorum gayet stabil ve NVIDIA kullananlar için driver kurmak çok daha basit.

Windows hiçbir devlet kurumunda kullanılmamalıdır. Özellikle askeri ve istihbarat kurumları gibi en üst seviyede güvenlik ve gizlilik gerektiren kamu kurumlarında kullanılması büyük bir güvenlik sorunudur. Pardus kullanılması bu bağlamda doğrudur. Geçtiğimiz haftalarda Fransa'da kamu kurumlarında Windows tamamen bırakılacak ve Linux tabanlı sistemlere geçilecek. Boşuna değil bu geçişler. Ulusal güvenlik açısından doğru bir hamle.

Son düzenleme: