Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
1764045042785.webp

Pardus 25 BİLGE

Özgür ve yerli işletim sistemimiz Pardus'un yeni ana sürümü Pardus 25 BİLGE, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kullanıcılarla buluştu. “Bilge” kod adı, bilgiyi aktaran ve yeni nesillere yol gösteren bilge öğretmenlerimizden esinlenerek seçildi.

Güncellenmiş Sistem Araçları ve Yeni Uygulamalar
  • Pardus Hakkında: Sistem ve donanım bilgilerine kolay erişim ve paylaşma
  • Pardus iOS Cihaz Bağlayıcı: iPhone ve iPad cihazlarına kolay erişim
  • Pardus Etki Alanı Dahil Edici: Windows etki alanına bağlanma

1764045067587.webp

1764045073150.webp

1764045094611.webp

Copilot_20251125_073420.webp

1764045459271.webp

Hoş olmuş. Daha önce BETA iken denemiştim. Pardus Debian yerine kullanılabilecek bir dağıtım. Evet, makyajlanmış bir dağıtım ama bu onu kullanılmaz yapmıyor. Ve Pardus son kullanıcı için gayet iyi. Stabil, kolay ve çoğu şeyi GUI ile yapmaya imkan veren bir dağıtım. İçi boş Debian yerine son kullanıcı için hazırlanmış Pardus 25.0'ı kullanabilirsiniz.

Benim görüşüm bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 205087

Pardus 25 bilge

Özgür ve yerli işletim sistemimiz Pardus'un yeni ana sürümü Pardus 25 bilge, 24 Kasım öğretmenler günü'nde kullanıcılarla buluştu. “bilge” kod adı, bilgiyi aktaran ve yeni nesillere yol gösteren bilge öğretmenlerimizden esinlenerek seçildi.

güncellenmiş sistem araçları ve yeni uygulamalar
  • Pardus hakkında: Sistem ve donanım bilgilerine kolay erişim ve paylaşma.
  • Pardus iOS cihaz bağlayıcı: iPhone ve iPad cihazlarına kolay erişim.
  • Pardus etki alanı dahil edici: Windows etki alanına bağlanma.

Eki Görüntüle 205088

Eki Görüntüle 205089

Eki Görüntüle 205090

Eki Görüntüle 205091

Eki Görüntüle 205093

Hoş olmuş. Daha önce beta iken denemiştim. Pardus Debian yerine kullanılabilecek bir dağıtım. Evet, makyajlanmış bir dağıtım ama bu onu kullanılmaz yapmıyor. Ve Pardus son kullanıcı için gayet iyi. Stabil, kolay ve çoğu şeyi GUI ile yapmaya imkan veren bir dağıtım. İçi boş Debian yerine son kullanıcı için hazırlanmış Pardus 25.0'ı kullanabilirsiniz.

Benim görüşüm bu şekilde.

Kötülemek için söylemiyorum ama gerçekten bence kötü bir yazılım. Okulun akıllı tahtalarında var. Her şey birbirine girmiş arayüz acayip programlar hep yan sanayinin yan sanayisini kurmak gerekiyor gibi gibi gibi.

Kötülemek için söylemiyorum ama gerçekten bence kötü bir yazılım. Okulun akıllı tahtalarında var. Her şey birbirine girmiş arayüz acayip programlar hep yan sanayinin yan sanayisini kurmak gerekiyor gibi gibi gibi.
ETAP'ı hiç kullanmadım, normal masaüstü dağıtımı kullandım. Ama Windows'tan iyidir. Dediğiniz yan sanayi olayını tam kestiremesem de Wine'ı kastediyor olabilirsiniz. Bu genel olarak Linux dağıtımlarında olan bir şey.

Akılı tahta sürümünde paket depoları çok ama çok geri bu yüzden rezalet durumda normal pardus bir nebze daha iyi