Parayı alıp birazıyla full ekmek yerdim. Geri kalanını biriktirip telefon tablet alırdım. Bursluluk parasıyla defter, kalem, test kitabı almadım. Kalemi geçen sene yerden buldum, uçunuda kardeşim verdi. Defteri geçen dönem hoca vermişti kursta ona yazıyorum. Test kitabını ise üst sınıflar çözmedikleri kitabı okul bodrumuna atıyorlar bende oradan alıyorum. 6 tane sağlam test kitabım var. Ama matematikçi sınıfa fasikül aldırdı 450 tl para verdim. Boğazlayacaktım kadını.

Birayı keyif için içtiklerini mi sanıyorsun? Bu oranda %5 falan alkol anca Türk'leri sarhoş ediyor bi de envantere döner bıçağı falan ekliyor karısını kessin diye. Diğer ülkelerde millet kola ayran yerine bira içiyor yemeğin yanında, sandığın gibi bi durum yok yani. Gazlı içecek sonuçta, adam yemekle normalde içiyorsa devlet yardımıyla da içiyor. Ben alışık değilim ayran veya şekersiz kola içerim ama ortada keyiflik durum olmadığını belirtmek lazım. He tabi devletin yemek yardımı parasıyla gidip viski de alabilirsin, etik değil hatta belki tespit ederlerse yardımı kesebilirler mantığa dayanarak.
Hayır. Yemek kartı verir o zaman. Para veriyorsa özgürsündür.

Ben bira icmem. Hangi sart olursa olsun. Onu gectim yardima muhtac oldugum halde gelen yardimla bira aliyorsan orada bir sikinti vardir zaten.

Ya her şey insan için, canın stediği zaman içeceksin, yiyeceksin. Yoksa hayatı yaşamanın ne anlamı var.