cakiiiiiii3

Uzman
Arkadaşlar ya bilgisayar programcılığından bilgisayar mühendislğine ya da Sağlık'tan hemşireliğe DGS ile girmeyi düşünüyorum. Daha YKS'ye girmedim ve ümitli de değilim. Sizce DGS mantıklı mı? Fizik kimya deniyorum olmuyor yapamıyorum. DGS sınavıda galiba Türkçe paragraf matta TYT düzeyinde. Ne kadar mantıklı sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir yil daha calisip 4 yillik iyi bir bolumu bitir. DGS ile olur fakat Bilgisayar muhendisliginde gelecegin olacagini sanmiyorum. Yapay zeka bu sektoru oldurecek. Elektirik muhendisligi tercih etmeni oneririm.

DGS alım açısından çok daha zor, üniversite notlarınızın da iyi olması lazım. Çalışırım diyorsanız yapılabilir.

Bence bir yil daha calisip 4 yillik iyi bir bolumu bitir. DGS ile olur fakat Bilgisayar muhendisliginde gelecegin olacagini sanmiyorum. Yapay zeka bu sektoru oldurecek. Elektirik muhendisligi tercih etmeni oneririm.
DGS'de 10.000 kişi giriyorsa alımlar 40-50 kişi oluyor. İnsanlarla yarışabileceğini düşünüyorsan mantıklı.
İlla PC mühendisi değil , tibbi sekreterlikten hemşireliğede geçiş yapabilirim. Ama 1 sene daha kalır mıyım bilmiyorum.

DGS alım açısından çok daha zor, üniversite notlarınızın da iyi olması lazım. Çalışırım diyorsanız yapılabilir.
Eğer Bilgisayar programcılığına gidersem yaparım. İlgimi çekiyor ve 12 senelik hayatım boyunca ilgimi çeken çoğu şeyde başarılıydım.

Eğer Bilgisayar programcılığına gidersem yaparım. İlgimi çekiyor ve 12 senelik hayatım boyunca ilgimi çeken çoğu şeyde başarılıydım.
9 10 da Bilgisayar kodlama dersleri vardı Pyhton HTML gibi ders çalışmayıp onları yapardım en düşük notum 50 ydi o da çok kötü bir dönemdeydim ondan dolayı hiç bakmamıştım.

Çok ezbere konuşuyorsunuz. Başkalarının fikirlerini hemen kendi fikrinizmiş gibi kabullenip ona inanmayın. Sadece giriş seviye pozisyonları öldürüyor. "Gerçek" mühendislerin işini almaya yakın bile değil. Ayrıca bitirdiği meslek sayısından daha fazla istihdam sağlıyor yapay zeka. Öte yandan sektördeki rekabet inanılmaz büyük. Trendi takip edip yatkınlığınız veya temeliniz olmadığı halde bu sektöre girerseniz çok üzülebilirsiniz.

Çok ezbere konuşuyorsunuz. Başkalarının fikirlerini hemen kendi fikrinizmiş gibi kabullenip ona inanmayın. Sadece giriş seviye pozisyonları öldürüyor. "Gerçek" mühendislerin işini almaya yakın bile değil. Ayrıca bitirdiği meslek sayısından daha fazla istihdam sağlıyor yapay zeka. Öte yandan sektördeki rekabet inanılmaz büyük. Trendi takip edip yatkınlığınız veya temeliniz olmadığı halde bu sektöre girerseniz çok üzülebilirsiniz.
Sizce mantıklımı DGS peki ? 2 senelik Bilgisayar programcılığından geçiş yaparak gitmek.

1749648078478.webp

Türkiye'de 2.8 milyon önlisans okuyan kişi var. Sizin gibi düşünen yüz binlerce kişi vardır.
1749648160276.webp

DGS işini ben de zamanında düşündüm fakat bayağı zor. YKS'den daha riskli hatta. 2 senenin sonunda kazanamazsanız öylece ortada kalırsınız. Ben önlisans okuyup kendimi geliştirir yine iş bulurum diyordum fakat işler gerçekten öyle olmuyor. Hatta okulda ödev olarak bu soruyu sektörden kişilere sorduk, kendileriyle sohbet ettim diplomanın işe alımda çok önemli olduğunu söylediler.

Tavsiyem gerekirse sınava tekrar girin DGS riskini almayın.
Yapamam diye bir şey de yok. Çalışılırsa yapılır. Ben de yapamam diyordum hatta mezuna kaldım kötü bir üniversitede de olsa da yazılım mühendisliği okuyorum şimdi.

Eki Görüntüle 154181
Türkiye'de 2.8 milyon önlisans okuyan kişi var. Sizin gibi düşünen yüz binlerce kişi vardır.
Eki Görüntüle 154182
DGS işini ben de zamanında düşündüm fakat bayağı zor. YKS'den daha riskli hatta. 2 senenin sonunda kazanamazsanız öylece ortada kalırsınız. Ben önlisans okuyup kendimi geliştirir yine iş bulurum diyordum fakat işler gerçekten öyle olmuyor. Hatta okulda ödev olarak bu soruyu sektörden kişilere sorduk, kendileriyle sohbet ettim diplomanın işe alımda çok önemli olduğunu söylediler.

Tavsiyem gerekirse sınava tekrar girin DGS riskini almayın.
Yapamam diye bir şey de yok. Çalışılırsa yapılır. Ben de yapamam diyordum hatta mezuna kaldım kötü bir üniversitede de olsa da yazılım mühendisliği okuyorum şimdi.
Dememin sebebi şuydu aslında YKS gerçekten yapamam kafam fiziği almıyor yapamıyorum zaten ayt de hedefim 22 net tyt de 50 55 civarları bir şey eğer gelirse süper olur gelmesse bunu düşünmüştüm. Bilmiyorum mezuna da kalabilirim.

DGS düşünmemin sebebi ise matematik bölümü gerçekten kolay. daha demin kalem kağıt kullanmadan 5 6 soru çözdüm mesela.
Evet çok katılan kişi var ama yks dede var bi o kadarı ikiside birbirinden zor yks ile bir yere yerleşeceksem Yazılım Bilgisayar mühendislikleri yalan benim için. 50 60 ayt yapmam gerek.