DHL Kargo (MNG) sipariş edilen ürünü kaybetti

hanzele

Gelişen
21 Eylül de Amazon'dan bir tane sıvı soğutma siparişi verdim. 27 Eylül'e kadar kargo elime ulaşmayınca Amazon müşteri hizmetleri ile görüştüm ve onlar da sağ olsun bana aynı ürünü tekrar gönderdi. Bir önceki gelmeyen ürünü de hediye etti.

Şimdi 4-5 gündür MNG Kargo şubesi ile flört ediyoruz. Mail attık, kameraya kayıtlarına bakacaklar, ürün resmi varsa gönderdin gibi bir sohbet geçmişimiz var.

Merak ettiğim konu şu. Amazon mağduriyetimi giderdi. Bana aldığım ürünün aynısını gönderdi (Henüz elime ulaşmadı.) Şimdi MNG Kargo ilk gönderilen ve şu an durumu meçhul olan paketimi bulamazsa ne olacak? Amazon'un bana hediye ettiği ürünü bir köşeye atıp çürümesini mi bekleyecekler. MNG çalışanları bunu alıp eve mi götürecek? Sonuçta Amazon bu ürünü hediye etti. Bir şekilde bulunup bana teslim edilmesi gerekiyor.

Ne yapayım bunları CİMER'e mi şikayet edeyim? Yoksa dava mı açayım? Ürün ne olursa olsun. Müşteri hizmetlerini hiç söylemiyorum çünkü saçma sapan konuşup canımı sıkıyor. Amazon'a söyleyin ücret iadesi yapsın diyor. Zaten ürünü bana yeniden gönderdi. Hediye edilen ürünün para iadesi mi olur? Siz şu an kayıp olan hediye ürünü bulamıyorsunuz. Üstüne yatmayın. Zaten yüzsüz oldukları için ısrarcı olmakta fayda etmiyor. İnsanı dinlemiyorlar bile. Ortada kayıp bir ürün var ve senin görevin bunu bulup bana teslim etmek. Bunun için sana para veriyorlar. Flash bellek olsa bulması zor derim. 55-60 cm büyüklüğünde bir kutu. Bunu bulamaman imkansız.

Şimdi ne öneriyorsunuz? Hediye edilen ürünü MNG Kargo'ya mı bırakayım? Bana göre MNG Kargo üstüne yatacak. Ürün, mağduriyet, para, bunlar umurlarında değil. Amazon'un bana hediye ettiği ürünü ben MNG'ye hediye etmiş olacağım. (Ürün fiyatı 6.000 TL.)

@Recep Baltaş bey, siz bu konularla ilgileniyorsunuz. YouTube kanalınızda buna benzer birkaç tane içerik görmüştüm. Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
THH şikayet et. O para onlardan çıkar Amazon'dan değil. Firma net kabahatli.

THH şikayet et. O para onlardan çıkar Amazon'dan değil. Firma net kabahatli.

Zaten Amazon bana aynı ürünü gönderdi ve gönderirken de gelmeyen ürünü hediye ettiğini söyledi. Tabii MNG hala ürünü bulamıyor. Ayrıca MNG kargo takip sayfasında hatalı bilgilendirme yapıyor. Sayfaya göre kargo teslimat birimine ulaşmış ama kargo ortada yok. Şubedeki arkadaş yardımcı olmaya çalışıyor, özel numarasını bile verdi ama bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Umarım bulurlar ve uğraşmak zorunda kalmam. Yoksa MNG kargo ürünü bulamazsa THH ye başvuru yapacağım.

Merhaba,

2022 de benim başıma gelen olay da şu şekilde MNG kargo ile yaşadığım ve bana pahalıya patlayan bir olaydı.

öncesinde kıyı emniyeti sınavına girip ruhsat sahibi olup Sonrasın Yaklaşık değeri 2.500TL olan Amatör telsiz almıştım.

Ürün satıcı tarafından 12.05.2022 Tarihinde MNG kargoya teslim edildi, yaklaşık 8 gün kadar kargo firmasında bekledi. Daha sonra beni MNG kargo şubesinden aradılar ve ilgili kargonun yükleme sırasında yanlış araca bindirilip gönderildi ürünün takipçisiyiz ilgili şubeye teslim edildiğinde bize iadesi için talep edeceğiz sonrasında size teslim edilmesi için tekrar gönderilecek dendi.
Tabi bu süreç yaklaşık 12 13 gün sürdü.

Kargo tekrardan MNG kargoya teslim edildiğini söylediler. Tabi kargo ilk de yanlış gönderildiği için benin ürünüm teslim edildi olarak girildiğinden dolayı takip edemedim. yaklaşık 2 gün kadar bekledikten sonra beni tekrar aradılar. Bu sefer kargonuzu bulamadık arkadaşlar kontrol ediyor ancak bulamadık dendi. Bende nasıl bulunamıyor sizin bir hatanızdan kaynaklı ben 15 gündür bana teslim edilmesini bekliyorum dedim.

Sonrasında 2 3 gün kimse ne aradı ne sordu. 4. gün arandım ve bana dedikleri. biz ürünü kaybettik lütfen satıcı ile iletişime geçip iade talebinde bulunun dediler. Bende aynen dedim, ürünü alalı 15 günden fazla oldu ve elime ulaşmayan bir ürünün iadesini nasıl vermemi bekliyorsunuz dedim.

Olayın sonunda 2500TL den oldum ve 2000TL daha verip İstanbul da elden ürün almak zorunda kaldım. Konuyu kapatıp MNG ile uğraşmadım, uğraşmam da konu tamamen kapandı benim için. Olan hem aldığım ürüne ve uğradığın maddi zararım oldu. Ben bu durumdan zararlı çıkmak beni çok üzmüştü.

Teşekkürler

Bu durumu sonuna kadar takip edeceğim. Benim avantajım amazon bana ürünü ücretsiz bir şekilde yeniden gönderiyor. ve gelmeyen ürünü de hediye ediyor. Aslında konuyu kapatıp uğraşmasam, bir zararım yok. Lakin 6.000 TL lik ürünü kargo firması kaybediyor.. MNG nin bozuk sistemi yüzünden neden hediye edilen bir üründen vazgeçeyim.

Sizi çok iyi anlıyorum tabi takipçisi olun. Ancak ben peşini bıraktım zaten üzerinden de çok uzun zaman geçti.

Mağduriyet giderilmiş, ücretini ödediğiniz ürün gönderilmiş. Gözünüz neden fazlasında anlamadım.

MNG nin bozuk sistemi yüzünden neden hediye edilen bir üründen vazgeçeyim.
Ortada size bahşedilen bir ürün yok. İlk kargonuz size ulaşmış olsaydı zaten bir hediye almayacaktınız. Amazon burada büyüklüğünü konuşturup gayet basit bir şekilde mağduriyeti gidermiş. Siz şu anda hakkınız olmayan bir ürünün peşindesiniz. Fakat ilk ürünü satıp ikinci ürünü bedavaya getirme fikri çok cazip değil mi?

Son düzenleme:
Mağduriyet giderilmiş, ücretini ödediğiniz ürün gönderilmiş. Gözünüz neden fazlasında anlamadım.

Gözüm fazlasında değil. Ürün neden MNG Kargo'ya kalsın. Deposunda bir köşede çürüyeceğine ben alırım. Amazon sağ olsun ürünü hediye etme büyüklüğü gösterdi. Bu bağlamda ikinci üründe benim olmuş oluyor. Amazon ürünü bulursan bize birini gönder demiyor. Temsilci açık ve net bir şekilde mağduriyetinizden dolayı ilk gönderilen ürün hediyemizdir dedi. ( Bulunursa tabii )
Ürünü alıp satarım, bozarım, için açıp kurcalarım. Kefçilik yaparak ekran kartına ikinci sıvı soğutmayı bağlarım. Olmadı ben de başka bir arkadaşa hediye ederim. Onunla ne yapacağım bana kalmış. Amazona zorla hediye edin demedim. Paramı iade edin ya da aynı ürünü bir daha gönderin dedim. Sağ olsun diğerini hediye ederek MNG Kargo'nun hatasını üstlenip telafi etti. Şimdi bunu neden MNG Kargo'ya bırakayım. İhtimal vermiyorum ama çalışanlar bunu alıp evine götürmez, zaten sahibi yok diyerek alıp satayım diyemez. ( mal kaçırmaya girer -ki MNG bunu asla kabul etmez. ) MNG Kargo bunu satıp paraya çevirmez. Belli bir zaman sonra ortaya çıkarsa yine bana getirecek. İşte bende bunun peşine düşüyorum.

Fakat ilk ürünü satıp ikinci ürünü bedavaya getirme fikri çok cazip değil mi?

Evet. Çok cazip. Cömertin eli tutulmaz. 6.000 TL az para mı? Belki senin için bir saatlik kazançtır ama başkası için 1 haftalık çalışma demek.

İfadeler: vdl
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…