tear
Üstün
- Makaleler
- 34
6 yaşındaki kızla evlendiyse doğrudur peygamber sonuçta
Şeriatçı kafası bir başka.
6 yaşındaki kızla evlendiyse doğrudur peygamber sonuçta
Hadislerin hepsinin kolpa olma şansı bile var. İnsan kesinlikle objektif bir varlık değildir. Zamana ve döneme göre fikirleri değişir. O kadar fazla birbiri ile çelişen hadis var ki. Ben şahsen hadislerin çoğunun uydurma olduğunu düşünüyorum. Gözlemleyen insanların kendi bakış açısı ve çıkarları doğrultusunda yorumlaması gibi geliyor bana.Müslüman mısınız bilmiyorum, eğer Müslümansanız, yabancıların iddialarına karşı dininizin öğretilerini savunmaktan çekinmeyin lütfen. Hürmetine yağmurların yağdığı Rasulullah ne yaptıysa doğrudur. İmam Buhari'nin kitabındaki hadisler de tamamıyla sahih ve güvenilirdir. Buhari Kuranla çelişiyor demek, Allahın ayetlerinde övdüğü ve cennetle müjdelediği sahabelerin Peygamber hakkında yalan söyledikleri anlamına gelir çünkü elimize ulaşan hadisler sahabenin rivayet ettiği hadislerdir, bu da sahabeye büyük bir iftira ve ayeti yalanlamadır.
O günden bugüne, 1400 yıl geçti. 1400 yıl boyunca yanlış yapıldı ve şimdi, 2024 yılında doğrusu bulundu demek, hiç yoktan tutarsızlıktır. Biz 1400 yıl boyunca yanlış dine inandık demektir. Müslümanlar bu tutarsızlık sorununu aşmalı, bir söyledikleri diğer söyledikleriyle çelişiyor. Böyle inanç olmaz. Böyle akide olmaz.
Bu Diamond Temanın suçu mu? demek ki İslam kaynakları güvenilir değil.
Müslüman mısınız bilmiyorum, eğer Müslümansanız, yabancıların iddialarına karşı dininizin öğretilerini savunmaktan çekinmeyin lütfen. Hürmetine yağmurların yağdığı Rasulullah ne yaptıysa doğrudur. İmam Buhari'nin kitabındaki hadisler de tamamıyla sahih ve güvenilirdir. Buhari Kuranla çelişiyor demek, Allah'ın ayetlerinde övdüğü ve cennetle müjdelediği sahabelerin Peygamber hakkında yalan söyledikleri anlamına gelir çünkü elimize ulaşan hadisler sahabenin rivayet ettiği hadislerdir, bu da sahabeye büyük bir iftira ve ayeti yalanlamadır.
O günden bugüne, 1400 yıl geçti. 1400 yıl boyunca yanlış yapıldı ve şimdi, 2024 yılında doğrusu bulundu demek, hiç yoktan tutarsızlıktır. Biz 1400 yıl boyunca yanlış dine inandık demektir. Müslümanlar bu tutarsızlık sorununu aşmalı, bir söyledikleri diğer söyledikleriyle çelişiyor. Böyle inanç olmaz. Böyle akide olmaz.
Yalan olduğunu düşünmüyorum.Ben buharinin yalan olduğunu söyledim sadece. Zaten çoğu kendine müslümanım diyen herkes buhariyi destekliyor. Yani onu konuyla alakasız belirttim. Ben agnostiğim tabii ki Diamondu destekleyeceğim.
Buraya katılmıyorum.
Buhari veya o 6 kitap, %100 doğrudur diye bir şey yok.
İlk hadis kitabı Buhari'nin Sahihi değildir. Malik bin Enes'in Muvatta isimli hadis eseridir, Buhari'den yıllar yıllar evvel yazılmıştır. Hadis rivayetine gelirsek aslında bunu hadis usulü konusu açıp konuşmak lazım, burada konuşulacak kadar kısa bir şey değil ama hadisler zaten onlarca sahabenin duyacağı bir yerde yapılıyor. Rivayet edilen hadislerin onlarca farklı senedi var. Bir hadisi bir sahabi rivayet etmiyor yani, o yüzden kolayca bir hadis senedi uydurup hadislerin arasına sokamıyorsunuz. İmam Buhari de oturduğu yerden hadis yazmadı, İran'dan Türkistan'dan Arabistan Suriye Irak'a kadar her yeri dolaştı, binlerce kilometre yol tepti. Bu imamların hocalarının hepsi sahabiye dayanıyor zaten. Ayrıca hadislere inanmayıp namazı nasıl kılıyorsunuz? Namaz da hadisler gibi mütevatir bir şekilde geldi, Kuran'da yazmıyor.Tabii ki de değildir. Buhari zamanında peygamberi görmüş sahabe bile yoktu. Rivayet şeklinde geliyordu ki bu yüzden çok kolay hadis uydurabilirler. Eğer öyle olmasa bile hadisler özellikle üstüne düşülüp ezberlenen şeyler değildi, sen nasıl 1 saat önce duyduğun şeyi tam tamına eksiksiz söyleyemiyorsan onlarda öyle. Hadi tamam adamlar onu da ezberledi diyelim, bu hadisler Buhari'ye gelene kadar kulaktan kulağa gele gele bozulmuştur.
Eki Görüntüle 57448
Evet öyle. Ancak bu çeliştiği gerçeğini örtemez.Bütün İslam sitelerinde savunulan ve Kur'an sonrası en güvenilir kitap deniliyor. Diyanet de bu listeye dahil.
Sahih hadisler birbiriyle çelişmez, gördüğünüz hadisler uydurma veya zayıf hadislerdir, senedine bakarsanız görürsünüz zaten.Hadislerin hepsinin kolpa olma şansı bile var. İnsan kesinlikle objektif bir varlık değildir. Zamana ve döneme göre fikirleri değişir. O kadar fazla birbiri ile çelişen hadis var ki. Ben şahsen hadislerin çoğunun uydurma olduğunu düşünüyorum. Gözlemleyen insanların kendi bakış açısı ve çıkarları doğrultusunda yorumlaması gibi geliyor bana.
Hocam kurbanınız oluyum. Daha 100 sene evvel yazılan nutuk değiştirildi. Hadis kitabı mı değiştirilmeyecek?