Peygamber 40 gün namaz kılamaz demiyor, namazın sevabı olmaz diyor.Değilim. Ayrıca dediğim yalan mı? Çelişiyor kuranla. O zaman kuran yalan mı söylüyor?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Bir insanın yaptığı şey objektif olamaz. Mutlaka başka fikirler ile çelişir.Sahih hadisler birbiriyle çelişmez, gördüğünüz hadisler uydurma veya zayıf hadislerdir, senedine bakarsanız görürsünüz zaten.
Geraltın kılıcı
Üstün
Efendim, ben yanlışlıkla "Nutuk"un gerçeğini buldum. Şu anda okuyorum. Atam'a saygım sonsuzdu üstüne çıktı.Hocam kurbanınız oluyum. Daha 100 sene evvel yazılan nutuk değiştirildi. Hadis kitabı mı değiştirilmeyecek?
Dosya Ekleri
Uyuyan Sincap
Üstün
Allah da sarhoşluğunuz geçince kılın buyuruyor. Allah kabul ediyor demek ki. Ya Allah yalan ya hadis yalan.Peygamber 40 gün namaz kılamaz demiyor, namazın sevabı olmaz diyor.
Ne ima etmeye çalışıyorsunuz?Efendim, ben yanlışlıkla "Nutuk"un gerçeğini buldum. Şu anda okuyorum. Atam'a saygım sonsuzdu üstüne çıktı.
Peygamber de kılmayın demiyor, sevabı olmaz diyor. Allah sarhoşluğunuz geçince kılın, yine de sevap yazılır mı diyor ki çelişki olsun?Allah da sarhoşluğunuz geçince kılın buyuruyor. Allah kabul ediyor demek ki. Ya Allah yalan ya hadis yalan.
Uyuyan Sincap
Üstün
Allah kılın diyorsa sevabı da yazılıyordur. Çocuğa anlatır gibi hissediyorum ya.Peygamber de kılmayın demiyor, sevabı olmaz diyor. Allah sarhoşluğunuz geçince kılın, yine de sevap yazılır mı diyor ki çelişki olsun?
Geraltın kılıcı
Üstün
Peygamber de kılmayın demiyor, sevabı olmaz diyor. Allah sarhoşluğunuz geçince kılın, yine de sevap yazılır mı diyor ki çelişki olsun?
Arkadaşlar, boşa çırpınıyorsunuz. 2'nizde birbirinizi anlamayacaksınız veya tam anlamıyla birbirinizi açıklayamacaksınız çünkü ayrı insanlarsınız.Allah kılın diyorsa sevabı da yazılıyordur. Çocuğa anlatır gibi hissediyorum ya.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
O kadar yıldır yerinde duran hadis benimseniyor ama adamın biri hadisten alıntı yapınca “yok bu değiştirilmiş” deniyor yemezler.Hocam kurbanınız oluyum. Daha 100 sene evvel yazılan nutuk değiştirildi. Hadis kitabı mı değiştirilmeyecek?
Sahih-i Müslim
Siyer ve Tabakat Kitapları
Al sana iki farklı kaynak daha
İbn İshak, Hz. Aişe’nin Hz. Muhammed ile 6 yaşında nişanlandığını ve 9 yaşında evlendiğini belirtir. Bu bilgi, İbn İshak’ın siyer çalışmaları ve rivayetleri arasındadır. Ancak İbn İshak’ın eserinin orijinali kaybolmuş olup, İbn Hişam’ın “Siyret-i İbn Hişam” adlı eserinde bu bilgiler yer almaktadır.
İbn Sa’d’ın “Tabakat”ı:
İbn Sa’d’ın “Kitab al-Tabaqat al-Kabir” adlı eserinde de Hz. Aişe’nin 6 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlendiği bilgisi geçmektedir. Bu eser, İslam dünyasında biyografik bilgi kaynağı olarak önemli bir yere sahiptir.
Uyuyan Sincap
Üstün
Hocam ben islamı savunmuyorum. Sadece sahihi buhari denmesine karşıyım. Sen 2 farklı 3 farklı kitapla doğruluyorsan o zaman yüksek ihtimal o doğru hadistir. Peygamberin 6 veya 9 yaşındaki kızla evlenmesi hadisi doğru veya yanlış bilemem. Ancak eğer bir suçlu varsa o kitabın yazarı veya olayı işleyendir. İşlenen olayı anlatan değil. Burada Diamond temanın suçu yok.O kadar yıldır yerinde duran hadis benimseniyor ama adamın biri hadisten alıntı yapınca “yok bu değiştirilmiş” deniyor yemezler.
Sahih-i Müslim
Siyer ve Tabakat Kitapları
Al sana iki farklı kaynak daha
İbn İshak, Hz. Aişe’nin Hz. Muhammed ile 6 yaşında nişanlandığını ve 9 yaşında evlendiğini belirtir. Bu bilgi, İbn İshak’ın siyer çalışmaları ve rivayetleri arasındadır. Ancak İbn İshak’ın eserinin orijinali kaybolmuş olup, İbn Hişam’ın “Siyret-i İbn Hişam” adlı eserinde bu bilgiler yer almaktadır.
İbn Sa’d’ın “Tabakat”ı:
İbn Sa’d’ın “Kitab al-Tabaqat al-Kabir” adlı eserinde de Hz. Aişe’nin 6 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlendiği bilgisi geçmektedir. Bu eser, İslam dünyasında biyografik bilgi kaynağı olarak önemli bir yere sahiptir.
Banane ben zaten inanmıyorum. İster ehli sünnet olun ister ehli kuran olun. Yazılan kitabı açıklayan bir adam neden suçlu görülüyor ki?