Peygamber döneminde yazılan bir hadis kitabı yok, Peygamber döneminde aynı Kuran gibi hadisleri çeşitli yerlere yazıyorlar, sonra sahabilerden ders alan İmamlar bu yazıları kitaba geçiriyor. İlk hadis kitabını yazan kişi Hemmam ibn Munebbih adında bir alim, kendisi 660 yılında doğuyor. Yani Hz.Ali döneminde. Kendisi bizzat sahabilerin ağzından hadisleri yazıyor kitabına. Yalan olması imkansız yani. Kitabın adı Sahife. İnternette aratırsanız PDF'leri çıkar mutlaka karşınıza.Konu üzerine biraz daha araştırma yapacağım, peygamber döneminde yazılan ve şu an basımı olan bir hadis kitabı var mıdır? Varsa atabilir misiniz? Okumak istiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Hz. Muhammed'e hakaret etmiyor. Muhammed'in 9 yaşında bir çocukla evlendiğine dile getirdiği için tartışma konusu oluyor. Böyle bir gerçeği söylediği için tehdit ediliyor, hapsi isteniyor. Tek söylediği bunlarda değil de. Yani kısaca, gerçekleri konuştu diye adı peygambere ve dine hakaret etti oldu.Bazı yerlerde Hz. Muhammed'e hakaret ettiği yazıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Adam gerçekleri söyledi diye yakalama kararı çıkarıldı, Welcome To Türkiye.
- Makaleler
- 23
Bir bok yapamazlar.
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
6 yaşındaki bir çocukla evlenmenin ahlaka sığmadığını söylüyor ve şeriatçıları kudurtuyor.Bazı yerlerde Hz. Muhammed'e hakaret ettiği yazıyor. Ne kadar doğru bilmiyorum.
Yakalama kararı çıktı ancak adam yurt dışında, umarım başına bir şey gelmez.
Mehmet Can
Uzman
Müslüman mısınız bilmiyorum, eğer Müslümansanız, yabancıların iddialarına karşı dininizin öğretilerini savunmaktan çekinmeyin lütfen. Hürmetine yağmurların yağdığı Rasulullah ne yaptıysa doğrudur. İmam Buhari'nin kitabındaki hadisler de tamamıyla sahih ve güvenilirdir. Buhari Kuranla çelişiyor demek, Allahın ayetlerinde övdüğü ve cennetle müjdelediği sahabelerin Peygamber hakkında yalan söyledikleri anlamına gelir çünkü elimize ulaşan hadisler sahabenin rivayet ettiği hadislerdir, bu da sahabeye büyük bir iftira ve ayeti yalanlamadır.
O günden bugüne, 1400 yıl geçti. 1400 yıl boyunca yanlış yapıldı ve şimdi, 2024 yılında doğrusu bulundu demek, hiç yoktan tutarsızlıktır. Biz 1400 yıl boyunca yanlış dine inandık demektir. Müslümanlar bu tutarsızlık sorununu aşmalı, bir söyledikleri diğer söyledikleriyle çelişiyor. Böyle inanç olmaz. Böyle akide olmaz.
Buhari Farslı, Arap değildir. Arap olmayana inanmaya devam ediniz.
Ne alaka?Buhari Farslı, Arap değildir. Arap olmayana inanmaya devam ediniz.
Linçleyenlerin hiçbiri videoyu izlememiş. Sosyal medyada kim ne derse ona inanan kitle var. Bunlar onlardan. Araştırma sorgulama yok ki bunlarda. İçeriği izleyen gerçeği görür.6 yaşındaki bir çocukla evlenmenin ahlaka sığmadığını söylüyor ve şeriatçıları kudurtuyor.
Şu an bu adamın insan hakları elinden alınmaya çalışılıyor, çocuğun yerinde olsam direkt olarak suçlu iadesi olmayan herhangi bir ülkeye iltica eder hayatımı bu varlıklardan kurtarırdım.
Gitsin Amerika'ya, kimse karışamaz ona orada dilediği gibi fikirlerini yerine getirebilir.
Gitsin Amerika'ya, kimse karışamaz ona orada dilediği gibi fikirlerini yerine getirebilir.