Detaylar
Kim cevapladı?Kral 3 kez yazmışsın, düzenle istersen.@Platon Sahabenin doğru olması, tüm sahabelerin yüzde yüz doğru olduğu anlamına gelmiyor. Tüm sahabeler doğru olsaydı dediğim gibi sonradan hristiyan olan sahabe olmazdı. En basit örnek.
Müthiş olmuş. Kim çizdi bunu?
Buharinin kendisinin %100 güvenilir demediğini nereden biliyorsun? Buhari hadislerini İmam Ahmed ve diğer alimler inceleyip onaylıyor zaten. Yani kalite kontrol denetiminden geçen bir kitap. Alelade yazılıp sonra da piyasaya sürülen bir şey değil.Buhari'nin kendisi bile %100 güvenilir demezken sen nasıl %100 güvenilir diyebiliyorsun?
Sonradan Hristiyan olan kişi sahabi değil, çünkü Müslüman değil. Hiçbir zaman olmadı. Münafıktı sadece, bütün sahabiler icma ile cennetliktir. Tüm sahabiler doğrudur, ehli sünnet inancı da bu yönde. Ubeydullah bin Caş, Abdullah bin Ubey gibi. Münafık kimse. Nasıl ibn Ubeyi sahabi kabul etmiyorsak, Ubeydullahı da etmiyoruz@Platon Sahabenin doğru olması, tüm sahabelerin yüzde yüz doğru olduğu anlamına gelmiyor. Tüm sahabeler doğru olsaydı dediğim gibi sonradan hristiyan olan sahabe olmazdı. En basit örnek.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Sen nereden %100 güvenilirdir dediğini biliyorsun?Buharinin kendisinin %100 güvenilir demediğini nereden biliyorsun? Buhari hadislerini İmam Ahmed ve diğer alimler inceleyip onaylıyor zaten. Yani kalite kontrol denetiminden geçen bir kitap. Alelade yazılıp sonra da piyasaya sürülen bir şey değil.
Kendim araştırdım, birkaç videoya baktım. Kendim bizzat da bazı hadislere bakmıştım falan.
Kimse %100 sahihtir demiyor ve eğer diyen varsa hatalıdır diyorlar yani.
Çok kesin yargıya varıyorsunuz. Direkt bir kişiye nasıl "münafık" diyebiliyorsunuz? Belki din değişimini açıktan yaptı. Belki o zaman aralığında gerçekten de Müslümandı?Sonradan Hristiyan olan kişi sahabi değil, çünkü Müslüman değil. Hiçbir zaman olmadı. Münafıktı sadece, bütün sahabiler icma ile cennetliktir. Tüm sahabiler doğrudur, ehli sünnet inancı da bu yönde. Ubeydullah bin Caş, Abdullah bin Ubey gibi. Münafık kimse. Nasıl ibn Ubeyi sahabi kabul etmiyorsak, Ubeydullahı da etmiyoruz
Ulema böyle kabul ediyor çünkü. Yani ikimiz de oturup tek tek senedleri inceleyip bilmem kimin dedesine kadar sahabi sıfatlarını incelersek biz de bu sonuca ulaşabiliriz. Fakat bu uzun yolu tercih etmek yerine, direkt olarak ulema sözünü kabul etmek daha kolay ve pratik.Sen nereden %100 güvenilirdir dediğini biliyorsun?
O zaman ulemanın Buhari veya Muslim'de geçen hatalı veya sahih değil diyerek tahric ettiği bir hadisi söyler misin?Kimse %100 sahihtir demiyor ve eğer diyen varsa hatalıdır diyorlar yani.
Ehli sünnet akidesinde her sahabi cennetliktir çünkü ayetlerle tescillenmiştir. (Tevbe/100, Enfal/74)Çok kesin yargıya varıyorsunuz. Direkt bir kişiye nasıl "münafık" diyebiliyorsunuz? Belki din değişimini açıktan yaptı. Belki o zaman aralığında gerçekten de Müslümandı?
O halde geriye mantık yapmak kaldı.
Her sahabi cennetliktir = Müslüman olup dinden dönenler cennetlik değildir = Dinden dönen kişi sahabi olamaz ---> çünkü her sahabi cennetliktir.
- Makaleler
- 1
Muhalefet sesiz.
- Makaleler
- 1
Adalet bakanı çıkıp söyledi yakalama kararını resmen yargısız infazı yapmış gibiler bakanın yok dinimize bu laflar kabul edilemez lafı yargıyı etkilemeyecek mi?
Çıldırmamak elde değil yargı falan kalmamış.
A
agg1401
Ziyaretçi
Arnavutluk ülkesi bu elemanı vermeyebilir.