Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
İade edilirse muhtemelen ifade vermesi istenip serbest bırakılacaktır, ancak her türlü gereksiz ve bir o kadar da vakit kaybı.
Timur Cihantimur olayında bile bu kadar hızlı reaksiyon almamışlardı, siyasal İslam nelere kadir.
Evet malum şahıs ile ilgili video yayınlandı, ne düşünüyorsunuz?
Daha ilk reddiyedeyim, Diamond adamın kitabını okuyup okumadığını sorgulamaya başladı bile. Adam bu senin için mi yoksa genel olarak mı konuşuyorsun diyor, DT kendim için uygun olan bu zaten belirtmiştim diyor. İlginç.
Daha ilk reddiyedeyim, diamond adamın kitabını okuyup okumadığını sorgulamaya başladı bile. Adam bu senin için mi yoksa genel olarak mı konuşuyorsun diyor, dt kendim için uygun olan bu zaten belirtmiştim diyor. İlginç.
Adamın X hesabından ne olduğu belli zaten.
Kurancılık: (exists)Bütün İslam sitelerinde savunulan ve Kur'an sonrası en güvenilir kitap deniliyor. Diyanet de bu listeye dahil.
Gerçi kurancıları atayizlerden daha kötü sayıyor dinciler genel olarak ama olsun
1) Mağrib ne demek bilmiyor. Bu Arapça bir kelime, sana Arnavutça sorsam sence olur mu diyor. Halbuki biraz Türkçe ile haşır neşir olan, kitap okuyan herkes Mağrib kelimesinin ne anlama geldiğini bilir.
2) Varlığı yaratan varlık kapsamının dışında olmalı diyor. Varlığın zıttı yokluktur. Varlığı yaratan yok olmalı anlamına geliyor. Çelişkili bir önerme.
3) Fikret Çetin'den yola çıkarak söylüyorum, kendisi bir agnostik Tanrı'nın bilinemezliğini iddia ediyorsa, bilinmeyen bir x kavramı hakkında yargıda bulunamaz diyor. Fakat DT bol bol bulunuyor. Tanrı'ya bilinemezlik sıfatı ekliyor, daha sonrasında insanların Tanrı'nın bir sıfatını bildiği için bu sıfatla çeliştiğini söylüyor vesaire. Bu da sıkıntılı. 2 saatlik bir videoyu atlaya atlaya izledim. Bazı kesitler güzeldi, bazısı sıkıcıydı. Yarın yayınlanacak olan videoyu da bekliyorum bakalım.
4) Tartışma hep sana göre öyle diyerek bitirilmeye çalışıyor. Zaten herkes kendi fikrini ortaya sunarak anti tez üretiyor. Yani fikirlerin insana özel olması doğal zaten. Orası da biraz kolaya kaçmak olmuş.
5) Tanrı'nın var veya yok olduğunu bilmiyoruz diyor fakat Tanrı'nın varlığı veya yokluğu, onu küçültmektir diyor. Bilinmeyen bir kavram hakkında böyle bir yorum yapılması da çelişki.
DT resmen Asrının pozisyonunu almış, ne tür bir itiraz sunulursa sunulsun, ben açıklamak zorunda değilim, sana göre öyle, bu senin fikrin diyerek kapatmaya kalkmış. Bu yüzden de hep konudan konuya atlanmış, güzel bir tartışma olmamış. Tabi bu ilk video için, yarınki video nasıldır bilemem. Yine de son 30 dakika faydalı, izlenir.
Son düzenleme:
1) mağrib ne demek bilmiyor. Bu Arapça bir kelime, sana arnavutça sorsam sence olur mu diyor. Halbuki biraz Türkçe ile haşır neşir olan, kitap okuyan herkes mağrib kelimesinin ne anlama geldiğini bilir.
2) varlığı yaratan varlık kapsamının dışında olmalı diyor. Varlığın zıttı yokluktur. Varlığı yaratan yok olmalı anlamına geliyor. Çelişkili bir önerme.
3) fikret çetin'den yola çıkarak söylüyorum, kendisi bir agnostik tanrı'nın bilinemezliğini iddia ediyorsa, bilinmeyen bir X kavramı hakkında yargıda bulunamaz diyor. Fakat dt bol bol bulunuyor. Tanrı'ya bilinemezlik sıfatı ekliyor, daha sonrasında insanların tanrı'nın bir sıfatını bildiği için bu sıfatla çeliştiğini söylüyor vesaire. Bu da sıkıntılı. 2 saatlik bir videoyu atlaya atlaya izledim. Bazı kesitler güzeldi, bazısı sıkıcıydı. Yarın yayınlanacak olan videoyu da bekliyorum bakalım.
4) tartışma hep sana göre öyle diyerek bitirilmeye çalışıyor. Zaten herkes kendi fikrini ortaya sunarak anti tez üretiyor. Yani fikirlerin insana özel olması doğal zaten. Orası da biraz kolaya kaçmak olmuş.
5) tanrı'nın var veya yok olduğunu bilmiyoruz diyor fakat tanrı'nın varlığı veya yokluğu, onu küçültmektir diyor. Bilinmeyen bir kavram hakkında böyle bir yorum yapılması da çelişki.
Yarım saattir izliyorum hiç atlamadım, konuşulanlar gerçekten de hep havada kalıyor.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Abi şöyle düşün. Ateist en azından kim olduğu belli. Adam inanmıyor direkt.Gerçi kurancıları atayizlerden daha kötü sayıyor dinciler genel olarak ama olsun![]()
Ama Kurancı tayfa İslam dinini değiştiriyor. Yani peygamberi saf dışı bırakıyor. Peygambersiz İslam anlayışı, ateizmden daha zararlı.
Çünkü ateist inanmıyor ve müdahalede bulunamıyor. Ama Kurancı tayfa değişiklik yapmak üzerine müdahalede bulunuyor.