Abi şöyle düşün. Ateist en azından kim olduğu belli. Adam inanmıyor direkt.
Ama Kurancı tayfa İslam dinini değiştiriyor. Yani peygamberi saf dışı bırakıyor. Peygambersiz İslam anlayışı, ateizmden daha zararlı.
Çünkü ateist inanmıyor ve müdahalede bulunamıyor. Ama Kurancı tayfa değişiklik yapmak üzerine müdahalede bulunuyor.
Yok canım hiç de değiştirmiyoruz. Peygamberi de saf dışı bırakmıyorum, Hz Muhammet bir elçidir, dinin anlatıcısıdır yazarı değil ve tek bir söz söyleme hakkı yoktur Kuran üstüne çünkü o bir elçi.

Kuran üstünde de defalarca geçer Hz Muhammet'in dahi bir şey söyleyemeyeceği, valla kimse kusura bakmasın ben altın yüzük takmak haramdır diyen bir hadise inanacak kadar kör değilim.

Yok canım hiç de değiştirmiyoruz. Peygamberi de saf dışı bırakmıyorum, Hz Muhammet bir elçidir, dinin anlatıcısıdır yazarı değil ve tek bir söz söyleme hakkı yoktur Kuran üstüne çünkü o bir elçi.

Kuran üstünde de defalarca geçer Hz Muhammet'in dahi bir şey söyleyemeyeceği, valla kimse kusura bakmasın ben altın yüzük takmak haramdır diyen bir hadise inanacak kadar kör değilim.
AA sen de Kurancısın.

Kurancılığı İslam'ı modern dünyaya nasıl yediririz adlı çalışma olarak görüyorum.

Yep :D

Kurancılığı İslam'ı modern dünyaya nasıl yediririz adlı çalışma olarak görüyorum.
Aslında hiç kimseyi direkt kaynak alarak böyle bir şeye kalkışmadım. Kitabı okudum birkaç defa, hadisler zaten hepimizin malumu, araştırma etmeyle ve dümdüz kitapta yazanı okumayla zaten üzerine bir şey söylenemeyeceğini kafam idrak ettiği için dedim nuh uh. Son 4 senedir de aynı kafayla yaşıyorum. Memnunum gibi daha rasyonel geliyor.

Abi şöyle düşün. Ateist en azından kim olduğu belli. Adam inanmıyor direkt.
Ama Kurancı tayfa İslam dinini değiştiriyor. Yani peygamberi saf dışı bırakıyor. Peygambersiz İslam anlayışı, ateizmden daha zararlı.
Çünkü ateist inanmıyor ve müdahalede bulunamıyor. Ama Kurancı tayfa değişiklik yapmak üzerine müdahalede bulunuyor.
Kurancı tayfanın Hadisi Kuran'dan üstün tutan tayfadan kat be kat daha akıllı olduğu kanatindeyim.

Bir kere sahih hadis diye iddia edilen kitapların içinde aptal aptal Kuran'la çelişkili şeyler var, madem sahih denilenlerde bile varsa sıkıntı ben hiç o topa girmem diyor.
Asıl hadisçi tayfa değişiklik yapıyor.

Bana soracak olursan öncelik Kuran, sonrasında kafama uyan Hadisler. Yok Peygamber oturarak içmeyen cehennemlik demiş, yok ayakta işemenin cezası vamış falan bir ton saçmalığa kulak verecek değilim. Zaten ihtiyacım olan çoğu şey kitapta mevcut.

Diamond Tema'yı severim, ancak yanıtları kapatması gerçekten hoş değil.
Video için değil açıklama için paylaştım, tabi dediğiniz doğru. Aynı şey karşı taraftan da yapılmış kontrol ettim, sanırım karşılık veriyor. Yazıda da belirttiği gibi bir süredir yapılan algıya karşı videoyu izleyin demiş. Bu forumda da, hatta konunun içinde de bir iki arkadaş bu algıyı yapmıştı. Hatta Asrın videosu öncesi bile DT karşıtı bildiğin bir propaganda yapmıştı.

Düzeltme: Twitter yanıtlarını demişsiniz sanırım, ben de arkadaşın videoda verdiği yanıtları kesmesinden bahsediyorsunuz sanmıştım. Twitter yanıtlarını kapatmasının sebebi gayet açık bence.

Diamond Tema'yı severim, ancak yanıtları kapatması gerçekten hoş değil.
Adama gelen tehdit mesajlarının haddi hesabı yok :D Bence anormal bir durum yok.

Bir kere çok çok yanlış bir sıfat bu dediğin şey.
Her Müslüman Kurancı olmak zorunda. Eğer bu dine inanıyorsan Allah'ın kelamını her şeyden üstün tutmak zorundasın.

Hadislerin ne alemde olduğu da ortada, eğer ki deve sidiği sana mantıklı geliyorsa buyur hepsini doğru say. Ama ben %100 doğru olma garantisi olmayan bir şeye kazık bağlamam. Mantıksızsa da inanmam gayet yani. Bu kadar basit.

2024'e uygun bir Muhammed as profili çizmenin en kolay yolu. Hadisleri inkar et. Ortaya, 2024'te yaşayan modern insan olgusuna uyan biri çıksın ortaya. Bu iş Müslümanlar arasında kalsa iyi, bu dine dışarıdan bakan bir gayri müslim, din kaynakları hakkında birden fazla yorum olduğunu düşünüyor. Gerek hz Aişe meselesi, gerek had cezaları meselesi falan. Halbuki tek görüş var ama Kurancılar sağ olsun, bu görüşü birden fazlaya çıkartıyorlar. Ondan sonra İslam niye bu kadar karmaşık.

Son düzenleme: