Arkadaşlar, Google hesabı veya herhangi bir e-posta hesabını silmeden önce, o e-posta adresiyle hangi platformlara giriş yaptığımı ya da nerelere kayıt olduğumu gösteren bir kayıt (tabiri caizse "log") isteme imkânımız var mı?

Küçükken açtığım bir Google hesabını buldum. Hesabı silmeden önce, bu e-posta adresini kullanarak giriş yaptığım tüm platformları bulup mümkün olduğunca o platformlardaki hesaplarımı da silmek istiyorum. Şu ana kadar birkaç oyun platformundaki hesabımı sildim.

Kısacası, arkamda mümkün olduğunca sıfır kişisel veri ve dijital iz bırakmak istiyorum.

Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? Bu tür konularda biraz titizimdir.

Arkadaşlar, Google hesabı veya herhangi bir e-posta hesabını silmeden önce, o e-posta adresiyle hangi platformlara giriş yaptığımı ya da nerelere kayıt olduğumu gösteren bir kayıt (tabiri caizse "log") isteme imkânımız var mı?

Küçükken açtığım bir Google hesabını buldum. Hesabı silmeden önce, bu e-posta adresini kullanarak giriş yaptığım tüm platformları bulup mümkün olduğunca o platformlardaki hesaplarımı da silmek istiyorum. Şu ana kadar birkaç oyun platformundaki hesabımı sildim.

Kısacası, arkamda mümkün olduğunca sıfır kişisel veri ve dijital iz bırakmak istiyorum.

Bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi? Bu tür konularda biraz titizimdir.
Her şeyi asla silemezsiniz. Bazı şeyler kalır siz görmezsiniz. Neden bu kadar titizsiniz? Ama illa yapacaksanız varsa eski sosyal medya hesaplarından başlayın.

Ayak izini silemezsin; illaki izi kalacaktır, onlar sunucularda kaydoluyor.
Ya herkes biliyor, internette yaptığın hiçbir şey silinmez; silmeye çalıştığın şeyin logu bile bir yerde kalır da silebildiğimiz kadar silelim.

Bizim arkadaşın küçüklükte attığı feci dijital ayak izleri vardı Instagram'da bayağı bir kişi bildirip hesabı kapattırmıştık.
Hangi konulardan bildirmiştiniz?

Tool'lar var. E-posta adresinizi giriyorsunuz (veya istediğiniz bir bilgiyi) sizin adınıza kendi veritabanındaki yerlerden araştırıp size çıkartıyor. Tabii bu sefer de bu aracın sistemine kaydolmuş oluyorsunuz. Maltego gibi OSINT araçları kullanılabilir.

Sitelerdeki bilgilerinizi talep edebilirsiniz GDPR sayesinde. Her sitenin veri talep bölümü vardır. Buradan verilerinizi talep edebilirsiniz.

Bence en garanti yol e-posta adresinize girip tek tek kaydolduğunuz veya kullandığınız sitelerin listesini çıkartıp tek tek hesap silme talep etmek. Tabii her sitenin hesap silme prosedürü farklıdır. Bazıları direkt silerken bazıları verilerinizi uzun yıllar saklar. Eğer anonim olmak istiyorsanız bu saatten sonra yapılacak en iyi şey bariz belirtileri silmek ve bundan sonraya dikkatli devam etmek.