creazy

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Sizce içinde yaşadığımız dönem hâlâ “dijital çağ” mı, yoksa artık “yapay zekâ çağı”na mı geçiyoruz?

2000'lerden beri her şey internet, telefon, sosyal medya, bilgiye ulaşma üzerineydi. Ama son birkaç yıldır bambaşka bir şey oluyor:
Yapay zekâ artık sadece araç değil, iş üretiyor, analiz yapıyor, tasarım yapıyor, yazıyor, karar veriyor.

Sizce dijital çağ bitiyor mu, yoksa daha erken mi?
Yeni dönem gerçekten “yapay zekâ çağı” mı olacak?
Bu geçiş hangi yıllarda başladı / bitecek sizce?
Türkiye'de durum nasıl? Biz hâlâ dijital çağda mıyız yoksa biz de geçişte miyiz?

Ek olarak: Bu çağda insanın rolü ne olacak sizce?

Eskiden kas gücü, sonra bilgiye erişim önemliydi. Şimdi belki de anlam bulmak, yön vermek en önemli şey olacak.

Fikirlerinizi merak ediyorum. Sizce bu çağ değişimi başladı mı?
Teşekkürler.

Şu anda bence yapay zeka çağı demek için çok erken bir dönem hocam, yapay zeka modelleri o kadar gelişmedi daha, hala daha sık sık halüsinasyon görüyor modeller. Yeni dönemin yapay zeka çağı olması muhtemel özellikle AGI icat edilirse. Türkiye olarak her şeye geç kaldığımız gibi bence hala daha dijital çağdayız.

Böyle bir çağ gelirse insanlara ne olacak? Bu soruyu öngörmek zor. Şahsen ben tahmin edemiyorum.

Şu anda bence yapay zeka çağı demek için çok erken bir dönem hocam, yapay zeka modelleri o kadar gelişmedi daha, hala daha sık sık halüsinasyon görüyor modeller. Yeni dönemin yapay zeka çağı olması muhtemel özellikle agı icat edilirse. Türkiye olarak her şeye geç kaldığımız gibi bence hala daha dijital çağdayız.

Böyle bir çağ gelirse insanlara ne olacak? Bu soruyu öngörmek zor. Şahsen ben tahmin edemiyorum.

wall-e-pixar.gif

2026'da başlayacak olan the great meme reset kültürü ile yapay zekaya karşı kültür olacakmış. Sonuna kadar destekliyorum. Yapay zekaya inat 2015-2017 interneti gibi takılın.