Benim en çok merak ettiğim, dijital platformlardan elde ettikleri gelir diliminin büyük bir kısmını, bu "engelleme" ile kaybedeceklerini hiç hesaba katmadılar mı?

Hiç de küçümsenecek oranda vergi toplanmıyor dijital oyun satışlarından. Üstelik bu vergileri de USD cinsinden ödüyoruz. (Steam için konuşuyorum.)

Insan neden kendi ayağına sıkmak ister ki. Eğer söz konusu bir engelleme olursa "Artık sizden vergi almak istemiyoruz." diye yorumluyorum ben.

Benim en çok merak ettiğim, dijital platformlardan elde ettikleri gelir diliminin büyük bir kısmını, bu "engelleme" ile kaybedeceklerini hiç hesaba katmadılar mı?

Hiç de küçümsenecek oranda vergi toplanmıyor dijital oyun satışlarından. Üstelik bu vergileri de USD cinsinden ödüyoruz. (Steam için konuşuyorum.)

Insan neden kendi ayağına sıkmak ister ki. Eğer söz konusu bir engelleme olursa "Artık sizden vergi almak istemiyoruz." diye yorumluyorum ben.
Yapmaya çalıştıkları çok basit. İran gibi belirli bir kesime belirli saatlerde internet verip oyun oynamalarına izin verecekler.
Anonimliği kaldıracaklar. T.C ile giriş isteyecekler her halta.
Steam benzeri bir yandaş platform çıkartacaklar. Büyük ihtimalle ödemeleri bile sadece Troy kartla falan yapabiliriz.
Oyun içi satın alımları "kumar" diye engelleyebilirler.

Ama bana kalırsa bunların hiçbiri olmaz. Tepkiye bakmak için ucu açık yazmışlar planı. Tepki yoksa bu dediklerim olur, varsa olmaz. Yani sana bana kalmış bir durum bu.

Bu gidişle forumda açılan başlıkların bazıları "Forza horizon 6 alsam magandalığa özendiriyor diye yasaklanır mı ?" gibi olacak sanırsam.

Önce ebeveynleri eğitsinler, anne baba olmayı öğrensinler-öğretsinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Vemoxis, temelden yanlış gidiyorsun. Parayla bilgisayar/konsol alıp üye olduktan sonra parayla oyun satın aldığın bir platformda çocukların sağlığını düşünmek devlete değil çocuğun anasına, babasına düşer.

Temsilci atasınlar, atamazlarsa bant daraltırım, atarlarsa kafama göre "tehlikeli" deyip yasaklarım diye dolaşmak tehdittir, pozitif hiçbir yönü de yoktur.

@Vemoxis, temelden yanlış gidiyorsun. Parayla bilgisayar/konsol alıp üye olduktan sonra parayla oyun satın aldığın bir platformda çocukların sağlığını düşünmek devlete değil çocuğun anasına, babasına düşer.

Temsilci atasınlar, atamazlarsa bant daraltırım, atarlarsa kafama göre "tehlikeli" deyip yasaklarım diye dolaşmak tehdittir, pozitif hiçbir yönü de yoktur.
Bunu öğrendikleri gün çağ atlatacağız ama buda olmayacak gibi. Daha halen her sorunda platformu yada çocuğu suçlarlar ama kimse ebeveynde suç var mı bakmaz.

Al abi al, sorun yok zaten ortada. Ebeveynler biraz şunları araştırsa, çocuğun telefonunu bilgisayarını ona göre ayarlasa sorun çözülecek. Bu ne saçma şey arkadaş! Yanlış eleştiri yapmaktansa siz de şunu söyleyin artık: Ebeveynin sorumsuzluğu platformları ilgilendirmez, sorumluluk ebeveyndedir; deyin de adamlar yönünü başka yöne çevirsin. Herifler zaten yapmış ellerinden geleni; ebeveyn denetimi diye bir şey getirmişler. Ebeveynler bunu aktif etmiyorsa, bu ebeveynin sorunudur.

Son düzenleme:
Adamlar doymuyor her yerden yemek istiyorlar. Tek sebebi bu. Her şeyin başında o yüzde 52 var ağlamasınlar.

Şimdi Steam gibi platformlara erişim engeli getirilme ihtimali gerçekleşiyor mu şimdi?

Son düzenleme: