Çocuğun iyi oluşu diyorlar 😃

Çocukları düşünseler sokaklardaki hırtlara, torbacılara(parklar torbacı kaynıyor) müdahale ederler, en*ar vakfını yakıp yıkmaları lazımdı. Epstein davası dosyalarını görüyoruz Rixos Beleğin yöneticileri infaz edilmesi lazım mesela.

Bu ülke koca bir umutsuz vaka. Hindistan bile daha okey. Burada özgürlüğün, imkanların daha da kısılmaya başlıyor hoş değil.

Bu ülkede yaşamak istemiyorum. Her şeyimizi aldılar. Korona ile ilgili pandemi süreçleri de bir oyun idi o da açığa çıktı. Oyun kalmıştı bir tek ona da el attılar. Halk bir şey yapmıyor kimse konuşmuyor. Kimse birlik olamıyor bu ülkede gerçekten bayağı iyi bir senaryo kuruldu iyi oynandı bir kısım farkındaydı geriye kalanlar "yol yaptı köprü yaptı" diye diye bizi bitirdi. Yaşadığımız bu şey hayat mıdır gerçekten? Matrix'in içinde sıkışıp kalmış gibi hissediyorum. Akıl sağlığım artık ne kadar sağlıklı olabilir? Sinirlerim çok bozuk. Bir süre sonra içimize yerleştirdikleri çipler de ortaya çıkar.
Yaş 19 yolun sonu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yasak diye bir şey hiçbir yerde geçmiyor fakat o kadar alışmışız ki yasaklanmasına bir şeylerin direkt aklımıza yasaklanma geldi. Ben o kadar büyütülecek bir yasa olduğunu düşünmüyorum bunun (şu anlık).

Sonuç olarak eskiden yasalarla kontrol altına alınması gereken sektör ve alan sayısı azdı çünkü teknoloji yoktu. Şimdi teknoloji ile öyle bir gelişme yaşandı ki bir sürü yeni sektör ve alan çıktı.

Bu yeni sektör ve alanların normal olarak yasalarla desteklenmesi veya artık gerekli hangi işlemler yapılacaksa bunların yapılabilmesi için denetlenmesi gerekiyor normal geliyor bana yani bu.

Ha oyunlar yıllardır var şimdi mi akıllarına geldi onu bilmiyoruz ama tahminime göre oyun sektörü öyle bir noktaya geldi ki artık kontrol altına alınması gerektiğine karar verdiler bilmiyorum orasını.

Ülkemizde oyun oynayarak para kazanan e-sporcular, mobil veya bilgisayar oyunları yaparak oyun geliştiren geliştiriciler ve son olarak en önemlisi oyun yayınları yapan binlerce izlenen yayıncılar. Bu saydığım tüm alanlar eskiden pek bilinmezken, son yıllarda çok fazla popülerleştiği için hepsi daha yeni yeni yasalarla resmileştiriliyor ve vergilendiriliyor. Hatta bu yayın platformları bile bir ara kapandı açıldı bir şeyler oldu hatırlarsanız çünkü hepsi yasalarla oturtulmaya çalışıyorlar sisteme.

Yani demek istediğim şu ki sıra bir gün oyunlara gelecekti ve gelmesi de normaldir. Önemli olan burada gereksiz bir yasaklanma karşısında tepkimizi koyabilmek ancak daha ortada hiçbir şey yokken sırf muhalefetlik yapmak için gereksiz ortalığı kaosa sürüklememek gerek.

Çok arkadaş görüyorum haklı olarak bu yasaları yapan kişilerin iyi bir şey yapacağını düşünmedikleri için en baştan biz tepkimizi koyalım diyorlar. Buna katılıyorum ben de ancak her şeyi kötü tarafından görmemek lazım. Böyle bir yasa neden yapılıyor diye düşündüğün zaman aslında arkasında bir mantığının olduğunu anlayabiliyorsun sadece yasakçı zihniyet oyunları da yasakladı hadi isyan çıkaralım gözüyle bakarsanız hiçbir mantık bulamazsınız ve herkes oyunculara düşman zannedersiniz. Bu ülkede her şeye karşı isyan çıkıyor zaten ama hiçbirinin bir sonucu olmuyor bir etkisi olmuyor birkaç hafta sonra unutuluyor hepsi maalesef ki.

oyunumadokunma​

Denetlenmesi gayet normal ama konu BTK olunca işin rengi değişiyor. Benim cümlelerim yetmez. Rica ediyorum "videoyun meyhanesi"nden bu haberi bir izle.

Konuşmak istiyorum ama konuşamıyorum çünkü ben soğukta hemen hasta oluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: