Öyle o kadar kolay değil o işler,
O kadar kolay. Kendinizi uyutuyorsunuz, farkında değilsiniz. Sizin bakış açınıza sahip olanlar yüzünden bugün bunlar yaşanıyor. O işleri öyle kolay yapmayan halkın iradesidir "o kadar kolay değil" diyen lafları değil.

Arkadaşlar psikolojim bozuldu, CS2 oynayamayacağım diye gidip Valorant'a bile geçtim. Gelirse nasıl önüne geçeceğiz? Zorla RePack sitelerine yönlendiriliyoruz, devlet tarafından resmen. Aldığım GTA V'yi şimdi nasıl oynayacağım? Geceleri bile uyuyamıyorum; kafada kafa diye bir şey kalmadı, beyin 7/24 error 404 veriyor.
Ayrıca DPI işe yarar mı? Teşekkürler.

Özetle: Hala net bir durum yok. En son ana muhalefet partisi meclise önerge sunacaktı (hala sunmadı) onda da yeni gelişme yok ama gelen resmi açıklamalar aşağıda hocam.

https://ulusaleylem.aile.gov.tr/med...rilmesine-yoenelik-eylem-plani_compressed.pdf

Genelge yayınlandığında eylem planı onaylanmış oldu ve 2026-2027 tarihlerinde uygulamaya geçilecek.

Sayfa 32: "5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamında, uluslararası düzenlemeler de dikkate alınarak sosyal ağ sağlayıcılar ile dijital oyun sağlayıcıları/dağıtıcılarına yönelik mevzuat güncellemeleri gerçekleştirilecektir."

Taslakta olanlar genelge ile beraber yürürlüğe girdi ve "eylem planı" adı ile yapılacak şeylerin planı yayınlandı. Planlanan takvime göre 2026-2027 tarihlerinde uygulamaya geçilmesi için çalışmalar yapılacak.

Son düzenleme:
O kadar kolay. Kendinizi uyutuyorsunuz, farkında değilsiniz. Sizin bakış açınıza sahip olanlar yüzünden bugün bunlar yaşanıyor. O işleri öyle kolay yapmayan halkın iradesidir "o kadar kolay değil" diyen lafları değil.
RePack sitelerede yönlenmek istemiyorum korkum var napacaz.
Özetle: Hala net bir durum yok. En son CHP meclise önerge sunacaktı (hala sunmadı) onda da yeni gelişme yok ama gelen resmi açıklamalar aşağıda hocam.

https://ulusaleylem.aile.gov.tr/med...rilmesine-yoenelik-eylem-plani_compressed.pdf

Genelge yayınlandığında eylem planı onaylanmış oldu ve 2026-2027 tarihlerinde uygulamaya geçilecek.

Sayfa 32: "5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamında, uluslararası düzenlemeler de dikkate alınarak sosyal ağ sağlayıcılar ile dijital oyun sağlayıcıları/dağıtıcılarına yönelik mevzuat güncellemeleri gerçekleştirilecektir."

Taslakta olanlar genelge ile beraber yürürlüğe girdi ve "eylem planı" adı ile yapılacak şeylerin planı yayınlandı. Planlanan takvime göre 2026-2027 tarihlerinde uygulamaya geçilmesi için çalışmalar yapılacak.
Yani öyle bi ülkedeyizki yasa dışı olan RePack oyunlar oynatmaya zorluyacaklar bizi.

Kendimi uyutmuyorum, ayrıca benim bakış açımda herhangi bir yanlış bir şey göremiyorum. Bende zaten halkın buna izin vermeyeceği için o kadar kolay değil dedim, lafları çarpıtmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnşallah sizin dediğiniz gibi olur hocam.
Bende net konuşamam hocam, bende internette gördüğümüz kadarıyla biliyorum. Üstte ki arkadaş sanki ben bu yasayı destekliyormuşum gibi tavır takınmış onuda anlamadım, ne yapalım yani şimdiden sokaklara mı dökülelim, pankart mı açalım anlamadım.