seeraddar

Yetkin
15 günlük kampı bir aydır bitiremedim. Yani bitirdim ama pratiğe dökemiyorum, yani yapamıyorum. Adam bakıyor, bakar bakmaz kocaman metinde hemen mesela, ünsüz düşmesi olan yeri görüyor. Ya ben her kelimeyi tek tek deniyorum. Anlamıyorum ya şu dersi, siz nasıl yapıyorsunuz bir metne bakıp hemen cevabı görmeyi?

Bu arada dil bilgisi konusunda gerçekten sıfırım. Yani hiç okula gitmemiş birinden pek bir farkım yok. Bir iki tık daha iyiyimdir ama yine de berbatım.

Ben 2 kaynak + 60'a yakın deneme çözdüm. Son çözdüm TYT denemelerinde kelimeyi gördüğüm gibi içerdiği kuralları anlıyordum. Yani bol bol soru çözmeniz lazım. Ayrıca en çok sorulan kelimeleri kuralına uygun bir şekilde ayırın ve kağıtlara yazın. Daha sonra o kağıtları masanızın bir köşesine asın. Her gün göz geçirin.

15 günlük kampı bir aydır bitiremedim. Yani bitirdim ama pratiğe dökemiyorum, yani yapamıyorum. Adam bakıyor, bakar bakmaz kocaman metinde hemen mesela, ünsüz düşmesi olan yeri görüyor. Ya ben her kelimeyi tek tek deniyorum. Anlamıyorum ya şu dersi, siz nasıl yapıyorsunuz bir metne bakıp hemen cevabı görmeyi?

Bu arada dil bilgisi konusunda gerçekten sıfırım. Yani hiç okula gitmemiş birinden pek bir farkım yok. Bir iki tık daha iyiyimdir ama yine de berbatım.

Dil bilgisinden gerçekten nefret eden birisi olarak diyebileceğim; minimum 2 soru bankası bitirmeden dil bilgisini halletmeniz çok zor. Pratik kesinlikle hem paragrafta hem dil bilgisinde şart. Üstüne "sıfır" seviyede iseniz 15 günde sadece konuları bitirebilirsiniz bunu uzun bir süreye yaymanız gerekiyor. Konuları not alarak çalışın. Daha akılda kalıcı olmasını istiyor iseniz konu bittikten sonra bir A4 kağıdı çıkarıp karşınızda birisi var mış gibi başka bir materyalden destek almadan konuyu anlatırmış gibi not çıkarın. Bunu tüm konuyu tamamen kendi başınıza anlatabilene kadar devam ettirin. Emin olun hem konuları çok iyi kavramış oluyorsunuz hem de çok daha rahat sorularda takılmadan ilerliyorsunuz. TYT Türkçe netlerim dil bilgisi yüzünden düşüktü yazılı kaynaklardan kendim hallederek üstüne 1 soru bankası eklereyerek ortalama bir seviyeye getirmeyi başardım. Şu an mezun senem konu çalışmadan direkt soru bankalarına giriş yaptım konular hala aklımda. 😁 Bol bol deneme çözmeyi ihmal etmeyin.

Kısaca konu çalışıp sorularda ayrıntıları göremiyorsanız ya az pratik yapıyorsunuzdur ya da konularınız tam oturmuyordur.