Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yasin Sevim

Çalışkan
Ekran kartı sebebini çözemediğim şekilde şöyle bir hata veriyor:

Ekran görüntüsü 2025-04-02 120617.webp

DDU ile temiz kurulum yaparak ekran kartı sürücüsünün bir önceki versiyonunu yükledim yine düzelmedi. Nasıl çözebilirim?

Herkese iyi Sosyaller.

Çözüm
Önerdiğiniz tüm seçenekleri denedim. Nerdeyse denemediğim, test etmediğim bir şey kalmadı. Son çare PC'yi formatlayarak sistemi yeniden kurdum ve sorun düzeldi. Keşke son çareyi ilk çare olarak görseymişim. Sağlık olsun artık. :) Yardımlarınız için çok teşekkürler. İyi akşamlar diliyorum.
Bu sorun özellikle bir oyunda mı oluyor? Sistem nedir? EXPO/XMP açık mı?

Sistemim Windows 11 ve XMP açık Recep bey. Sadece bir oyunda değil, tüm oyunlarda aynı hatayı alıyorum. Dün böyle bir problem yoktu. Bu sabah itibarıyla meydana geldi.

Merhaba, indirilen sürücü dosyasında düşük bir ihtimal de olsa bozulma yaşanabilir. Sürücüyü yeniden manuel olarak indirip DDU ile temiz bir kurulum yapabilir misin?

NVIDIA'nın son sürümlerinin 4000 serisinde sıkıntı çıkardığı söyleniyor. Dediğiniz gibi bir önceki sürümü yükledim (temiz kurulum ile) ama sorun devam ediyor maalesef. Format çare olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Spesifik çözümler bulamadım, onun yerine önerebileceğim birkaç alternatif çözüm var.
CMD > Run as adminastrator > SFC /scannow yazın ve sistem dosyalarında bir bozukluk varsa düzenlenmesini bekleyebilirsiniz.
Kayıt defterini düzenleyebilirsiniz, onun üzerinde şöyle bir çözüm var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum ama deneyebilirsiniz. BIOS güncel değilse güncelleyin. Sonra Clear CMOS yapın, BIOS sıfırlanacak ve XMP de kapanacak. Bir süre öyle test edin.

PSU modeli nedir ve kaç yıllık?

Ekran kartında da sorun olabilir ama önce diğer şüphelileri eleyelim.

Önerdiğiniz tüm seçenekleri denedim. Nerdeyse denemediğim, test etmediğim bir şey kalmadı. Son çare PC'yi formatlayarak sistemi yeniden kurdum ve sorun düzeldi. Keşke son çareyi ilk çare olarak görseymişim. Sağlık olsun artık. :) Yardımlarınız için çok teşekkürler. İyi akşamlar diliyorum.

Çözüm