Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Uzun zamandır bir direksiyon seti sahibi olmayı çok istiyorum. Yaklaşık iki ay içerisinde Moza R5 gibi kaliteli bir seti 20.000 TL bandında alabilme imkânım var. Ancak bir diğer seçeneğim ise biraz daha sabredip 4-5 ay içerisinde birikimimi 70.000 - 80.000 TL seviyesine çıkararak çok daha üst segment bir bilgisayar satın almak.
Mevcut donanım bileşenlerim şu şekilde:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5500 (6C/12T, 3.6 GHz)
Ekran Kartı: Gainward RTX 4060 Ti Ghost (8 GB GDDR6X)
Anakart: ASUS Prime B450M-K II (AM4, mATX)
Bellek: G.SKILL Ripjaws V 16 GB (2x8) 3600 MHz
Depolama: XPG Spectrix S40G 1 TB NVMe SSD
Soğutma: Cooler Master ML120L RGB Sıvı Soğutma
Kasa & PSU: GameBooster GB-F3105B Mesh Kasa ve DeepCool PF650 650W 80+ güç kaynağı.

Kanka ne gibi oyunlar oynuyorsun 4060 düz olsaydı değiştir derdim ama Ti serisi var elinde bence direksiyon seti alman daha mantıklı olur. Bende de 5060 Ti serisi bir sistem var hazır almıştım 7 ay önce bende direksiyon seti almak istiyorum da biraz para biriktirmeye çalışıyorum G29 al diyenler var ona o kadar para verilir mi diyen var ama çok hoşuma gidiyor o da.

Konsolda alabilirim.

Kanka ne gibi oyunlar oynuyorsun 4060 düz olsaydı değiştir derdim ama Ti serisi var elinde bence direksiyon seti alman daha mantıklı olur.

Öyle düşündüm aslında ben de, mevcut olarak kaldıramadığı oyun yok. Bazı oyunlarda istediğim performansı alamıyorum tabii ama olacak o kadar.

Konsolda alabilirim.

Öyle düşündüm aslında ben de, mevcut olarak kaldıramadığı oyun yok. Bazı oyunlarda istediğim performansı alamıyorum tabii ama olacak o kadar.

Yani kankam gene senin tercihin ama işini görüyorsa değiştirmeni önermem o kadar yazık günah. ramini arttırabilirsin

Sizin bileceğiniz iş hocam, şahsen konsol almanızı veya makineye yatırım yapmanızı destekliyorum.
Araba simülasyon oyunları ve direksiyon seti benlik iş değil.

Haklı olabilirsiniz, ancak öncelikle seti alasım var gerçekten ya, en kötü seti alıp sonra sisteme yatırım yaparım. Beklemek istemiyorum daha fazla :D

Kanka ne gibi oyunlar oynuyorsun 4060 düz olsaydı değiştir derdim ama Ti serisi var elinde bence direksiyon seti alman daha mantıklı olur. Bende de 5060 Ti serisi bir sistem var hazır almıştım 7 ay önce bende direksiyon seti almak istiyorum da biraz para biriktirmeye çalışıyorum G29 al diyenler var ona o kadar para verilir mi diyen var ama çok hoşuma gidiyor o da.

Konudan bağımsız, G29 gibi rezil bir set almayın.

Son düzenleme: