Çok yüksek ihtimalle eğitim gördüğün araçla girersin. En kötü benzeri ile girersin.

Sınav anında heyecan yapma, sadece önüne bak. Yanındaki komisyon üyesi gıcık biriyse de çok kulak asma.

Merhaba. 2 gün sonra direksiyon sınavım var.
Sınava eğitim gördüğüm araçla mı gireceğim çünkü bana direkt başlangıç alanına gidin dediler.
Direksiyon sınavı için önerileriniz var mı?

Şansına %80 eğitim aldığın araçla girersin. Kalan kısımda da araç senden önce motor falan yediyse sana farklı araç denk gelebilir.

Hocam peki komisyon tuzak kuruyor mu? Mesela durup dururken yaya geçidi olmasına rağmen şu yayaya yol vermene gerek yok gibi tuzaklar?
Hayır, böyle bir şey olmaz. Olması için art niyetli kişilerin denk gelip bile bile yapması lazım. O da yani zor biraz.

Sinyallere dikkat et, panik yapmadan devam et sen. Arada konuşturuyorlar seni, dikkatini pek dağıtma.

Heyecan çok önemli. Benim heyecandan tuvaletim gelmişti o yüzden park edememiştim ve kalmıştım. Ikinciye girdigimde kolonoskopi operasyonu geçirmiş gibi bomboş gitmiştim ve kazanmıştım. Yani demem o ki heyecan yapmayın. Temel bilgiler ehliyet almaya yeterli oluyor.