Merhaba. Bilgisayar ile ilgili online kurslara yazılmak kendimi geliştirmek istiyorum. Sürekli bilgisayar bağımlısı biriyim devamlı bu alanda kendimi geliştirmek yeni yeni şeyler öğrenmek istiyorum ama ne öğreneyim onu da bilmiyorum. Siber güvenlik, yazılım; yazılım genelde bilgisayarın konuşma dili gibi olduğu için bu alanda gelişmek istiyorum. Maaşlı bir işte çalışıyorum aslında tikintide işim Excel falan işi bunları biliyorum az çok idare edecek seviyede ama üniversite okumadığım için gelecekte daha iş bulabileceğim alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum.
@Recep Baltaş
Online eğitim kursları arayışınız için aşağıdaki alanlara odaklanmanızı öneririm. Her bölümü için önerilen kurs platformları da belirttim:
1.
Siber Güvenlik
- Temel bilgiler ve ağ güvenliği konularını öğrenmek için:
-
Coursera: "Introduction to Cyber Security" kursunu başlatabilirsiniz.
-
Udemy: "The Complete Cyber Security Course" iyi bir başlangıçtır.
2.
Yazılım Geliştirme
- Programlama dilleri öğrenebilmek için:
-
Codecademy: Python veya JavaScript gibi dillerle başlayabilirsiniz.
-
freeCodeCamp: Ücretsiz ve kapsamlı bir yazılım geliştirme eğitim programı sunar.
3.
Veri Analizi ve Excel Becerileri
- Excel becerilerinizi geliştirmek ve veri analizi için:
-
LinkedIn Learning: "Excel 2019 Essential Training" kursuna katılabilirsiniz.
-
Coursera: "Data Analysis with Python" kursu size veri analizi konusunda deneyim kazandırabilir.
4.
İleri Düzey Bilgisayar Bilgisi
- Bilgisayar biliminin temellerini öğrenmek için:
-
edX: "CS50: Introduction to Computer Science" kursunu izleyebilirsiniz; bu kurs bilgisayar bilimine dair kapsamlı bir girdi sağlar.
Kendinizi geliştirmek için bu kurslara başlamak, kariyerinizde yeni fırsatlar yaratma konusunda size yardımcı olacaktır. Hangi alanla başlamak istediğinizi düşünerek en çok ilgi alanınıza uyan konudan başlayabilirsiniz.