11100

Becerikli
Merhaba, dişlerimi fırçalamayı çok sevmem. Açık konuşayım bu yüzden bayağı sararmışlar. Çürükler de var, onları en yakın zamanda halledeceğim. Diş bakımı ve beyazlatmak için F/P ucuz ama işe yarar ürünler önerir misiniz? Şu anlık Listerin'e ve Stopever naneli kürdanlı diş ipi almayı düşünüyorum Amazon'dan.

Başka önerileriniz var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce diş taşlarını ve diş lekelerini temizlet ondan sonra günde 2 kere fırçala ve diş ipi kullan. Çok pahalı ürünler kullanmaya gerek yok.

Önce diş taşlarını ve diş lekelerini temizlet ondan sonra günde 2 kere fırçala ve diş ipi kullan. Çok pahalı ürünler kullanmaya gerek yok.

Hocam peki bu diş taşlarını ve diş lekelerini temizlemek için diş hekimine falan gitmeye gerek var mı? Araştırdımda evde doğal yollarla(sirke, karbonat vb) da halledilebiliyormuş sanırım.

Merhaba dişlerimi fırçalamayı çok sevmem. Açık konuşayım bu yüzden bayağı sararmışlar. Çürükler de var onları en yakın zamanda halledeceğim. Diş bakımı ve beyazlatmak için F/P ucuz ama işe yarar ürünler önerir misiniz? Şu anlık Listerine ve Stopever naneli kürdanlı diş ipi almayı düşünüyorum Amazon'dan.

Başka önerileriniz var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Misvak

Beyazlattığını iddia eden ürünlere hiç bulaşmayın. Düzenli fırçalama alışkanlığı edinin. Macun olarak kesinlikle Parodontax dışına çıkmayın. Hatta ağız gargarasında da aynı markayı tercih edin.

Diş kanaması(bakteriye yol açan) düzenli fırçalamamak. Ayrıca şekerli şeyler çok tüketmeyin, tüketecekseniz de yakın bir zamanda fırçalayın. Şeker genel olarak dişin düşmanıdır. Özellikle gazlı içecekler falan diyebilirim.

Beyazlattığını iddia eden ürünlere hiç bulaşmayın. Düzenli fırçalama alışkanlığı edinin. Macun olarak kesinlikle Parodontax dışına çıkmayın. Hatta ağız gargarasında da aynı markayı tercih edin.

Diş kanaması(bakteriye yol açan) düzenli fırçalamamak. Ayrıca şekerli şeyler çok tüketmeyin, tüketecekseniz de yakın bir zamanda fırçalayın. Şeker genel olarak dişin düşmanıdır. Özellikle gazlı içecekler falan diyebilirim.
Beyazlatıcı ürünler genellikle aşındırıcı etkiye sahip. Hekim falan değilim kendi deneyimlerim ona göre. Düzenli fırçalama çok ara sıra gargara ve düzenli diş ipi iyidir. Ağız banyosu içinde iyi diyorlar.

Beyazlatıcılı olarak satılan diş macunları yoğun aşındırıcı içerir düzenli kullanılmamalı. Diş macunu olarak herhangi bir marka kullanabilirsin florür olsun yeterli. Ağız bakımında önemli olan diş ipi kullanımı.

Beyazlatıcı diş macunu yok karbonat falan bunlar ya işe yaramayan ya da diş sağlığınızı mahvedecek şeyler. Diş doktoruna gidin ve temizletin fiyatlar ne kadar bilmiyorum ama en fazla ₺1.000 olur diye düşünüyorum. Sonrasında dişlerinizi düzenli fırçalayın en azından 2-3 günde 1 diş ipi ile temizleyin(mümkünse her gün) yeterli olur.