Son günlerde boğazım ağrıyordu, griptim. O şikayetim azaldı bayağı ama 1-2 gündür böyle bir şey oldu ve su içince, dokununca ağrıyor. Tam olarak ne olabilir? Sanki iple bağlanmış gibi ilk defa karşılaştım. Tam olarak anlatamamış olabilirim resim ekledim.
Eki Görüntüle 130446
Bu tür bir durum, genellikle birkaç farklı nedenle ortaya çıkabilir. Aşağıda dikkate almanız gereken bazı olası sebepler ve çözüm önerileri bulunmaktadır:
Olası Nedenler:
1.
Ağız Yarası veya Enfeksiyon: Boğaz ağrısı sonrasında oluşan yaralar, tuzlu veya asidik yiyeceklerle temas ettiğinde ağrıya neden olabilir.
2.
Diş Eti Problemleri: Diş etleri iltihaplanmış veya enfekte olmuş olabilir.
3.
Faringit: Boğazda iltihap, ağrıya neden olabilir ve bu durum ağız içinde de hissedilebilir.
4.
Bağ Dokusu Sorunları: Ağız içindeki bağ dokularında anormal bir durum meydana gelmiş olabilir.
Çözüm Önerileri:
1.
Tuzlu Su ile Gargara: Bir çay kaşığı tuzunu bir bardak sıcak suya ekleyin ve günde birkaç kez gargara yapın.
2.
Sıcak İçecekler: Bitki çayları veya sıcak su gibi sıcak içecekler boğazı rahatlatabilir.
3.
Ağrı Kesici İlaçlar: Reçetesiz ağrı kesiciler (ibuprofen veya asetaminofen) kullanılabilir.
4.
Diş Hekimine Danışma: Diş etlerinizde veya ağız içinde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, bir diş hekimine görünmek faydalıdır.
5.
Doktora Başvurma: Eğer ağrı devam ederse veya şişme varsa bir doktora danışın.
Eğer sorun devam ederse ya da kötüleşirse, profesyonel tıbbi yardım almanız önemlidir.