Detaylar
Kim cevapladı?Kişiden kişiye ve dişe göre değişir. Yaşa göre bile değişiyor.
senuzulme
Üstün
20 yaşımdayım. Genellikle iç içe geçmiş olmalarından şikayetçiyim.Kişiden kişiye ve dişe göre değişir. Yaşa göre bile değişiyor.
Bir de İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz klinik var mıdır?
yunusalp99
Becerikli
Ben yeni taktırdım tel. Yeni dediğim 2 ay oldu benim. Ameliyat olacağım çeneden. Alt çeneye takıldı, üst çeneye 1-2 ay sonra takılacak. 2 yıl sonra ameliyat olacağım ve ameliyattan sonra da tel kalacakmış. Tanıdığım bir arkadaşımda da var. Onun misal 4 yıl oldu tel kaldı hala duruyor kiminde. Kuzenimde ise sadece 1.5 yıl kaldı, sonra çıkardılar.
Çene yapısı vb. şeylere göre değişiyor kısaca.
Çene yapısı vb. şeylere göre değişiyor kısaca.
Son düzenleyen: Moderatör:
Zafer tel'e gidebilirsin. Kendisi yakın tanıdığım fiyatta yardımcı olur.20 yaşımdayım. Genellikle iç içe geçmiş olmalarından şikayetçiyim.
Bir de İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz klinik var mıdır?
miraçov
Üstün
Ben 15 yaşımda taktırmıştım hem üst hem alt kısma 2 sene teller ağzımda durdu sonra plak taktım daha sonra ön dişlerin arka kısmına titanyum tel takıldı ve 10 sene duracak dendi. Seneye arka telleri de çıkartacağım.
senuzulme
Üstün
10 yıl mı? Yok artık. Çok geçmiş olsun. Benim üst dişler biraz düzensiz, altta ise çene hafif dar olduğu için iç içe geçmeler mevcut. Bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum. En azından üst.Ben 15 yaşımda taktırmıştım hem üst hem alt kısma 2 sene teller ağzımda durdu sonra plak taktım daha sonra ön dişlerin arka kısmına titanyum tel takıldı ve 10 sene duracak dendi. Seneye arka telleri de çıkartacağım.
miraçov
Üstün
10 yıl mı? Yok artık. Çok geçmiş olsun. Benim üst dişler biraz düzensiz, altta ise çene hafif dar olduğu için iç içe geçmeler mevcut. Bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum. En azından üst.
Benim dişlerim üst üste binmişti ama tedavi süresinde acıdan ağladığımı bilirim. Sert çiğnediğin zaman telin kırılmasıda cabası ancak çocuktum ağlamamın sebebi o da olabilir
noby
Uzman
Fazla ağrı olmuyor. Çocukluktandır büyük ihtimalleBenim dişlerim üst üste binmişti ama tedavi süresinde acıdan ağladığımı bilirim. Sert çiğnediğin zaman telin kırılmasıda cabası ancak çocuktum ağlamamın sebebi o da olabilir![]()
Tel tedavisinden sonra dişin arkasına ince bir tel takıyorlar. Bazılarında dişin arkasına taktıkları tel ömür boyu bile kalabiliyor diye duymuştum. Benim de alt arka dişime takmışlardı tedavi sonrası da. 2 kere düştü. Bende saldım artık10 yıl mı? Yok artık. Çok geçmiş olsun. Benim üst dişler biraz düzensiz, altta ise çene hafif dar olduğu için iç içe geçmeler mevcut. Bu kadar uzun sürmez diye düşünüyorum. En azından üst.