Detaylar
Kim cevapladı?BirForumcuKişi 84
Üstün
Bu, şöyle insanlarla konuşurken kekeliyorsan heyecanlanıyorsan asosyalsin; ama benim gibi insana katlanamıyorsan, insanlar seni sıkıyorsa yalnızlığı seviyorsun demektir.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 6
Bu benim. Ama aramizda fark olabilir. Benim yasam alanimi buyuk oranda daraltan sey sosyal anksiyete bozuklugum. Seninkisi ise daha cok secilmis bir durum olabilir.
dark_1234 18
Yetkin
Üstüne gitmen gerek. Dışarı çık, tek başına yürüyüş yap. Arkadaşını çağır onunla yürüyüş yap. Yani daha çok üstüne giderek çözülecek şeyler bunlar.
Hocam ergenliğin ilk çağlarında gasp edilmiştim bir ara o günden beri böyleyim.
dark_1234 18
Yetkin
Sana tavsiyem, bir doktora görünüp bir kan tahlili yaptırman. Bir de güreşe yazılman; hem yeni arkadaşlar edinirsin hem de çekingenliğini daha rahat aşarsın.
Kan tahlili ne alaka anlamadım?
Bubbles 14
Becerikli
Vitamin eksikliği veya hormon dengesizliği bunu tetikleyebilir, gereksiz anksiyete yapabilir.
Bazen ben de zorunla haller dışında dışarı çıkmak istemiyorum. Ana nedenim hazırlanmaya üşenmek.
Dışarı çıkmak lazım ya konfor alanı dışında bulunmak hem psikoloji hem de vücut sağlığı için gerçekten önemli. Sevdiğin insanlarla kahve içmek ya da yürüyüş yapmak bence paha biçilemez şeyler. Eğer biriyle takılmak istemiyorsan da gayet kendinle vakit geçirebilirsin dışarıda. İstediğini yapabilirsin ve insan yalnızken inanılmaz güzel düşünür. Düşünmek çok önemli bir eylem. Bunun için sık sık ev dışında kendi kendinize dışarı çıkın, düşünün, konu fark etmez, ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz.