alpturktan

Uzman
Discord'da arkadaşlarımla görüşürken açtığım video, oynadığım oyun, yaptığım herhangi sesli bir durum olduğu gibi karşı tarafın kulağına gidiyor. Araştırma yaptığımda sürücüden olabilir dediler, sürücü kurarken hata alıyorum, Windows ayarları dediler onları da yapamıyorum olmuyor. Donanım kimliğimi bilmiyorum yardımcı olursanız tüm bilgileri vereceğim. Gerçekten çıldırmak üzereyim, yeni kulaklık alsam sorun devam edecek mi bilmiyorum o yüzden hareket edemiyorum. Ağabey sana sığındım bir yolunu bulalım @Recep Baltaş. Kulaklık: HyperX Cloud 2.

Bu sorun Discord'da kronik diye biliyorum. Çünkü bende ve çoğu arkadaşımda da aynı sorun var. Razer BlackShark V2X model bir kulaklık kullanmaktayım çözüm olarak Discord'da bulunan ayarlar sekmesinden ses için giriş hassasiyetini otomatikten yükseğe aldım. Gürültü engelleyici "Krisp" özelliğini de aktifleştirdim.

Discord'da arkadaşlarımla görüşürken açtığım video, oynadığım oyun, yaptığım herhangi sesli bir durum olduğu gibi karşı tarafın kulağına gidiyor. Araştırma yaptığımda sürücüden olabilir dediler, sürücü kurarken hata alıyorum, Windows ayarları dediler onları da yapamıyorum olmuyor. Donanım kimliğimi bilmiyorum yardımcı olursanız tüm bilgileri vereceğim. Gerçekten çıldırmak üzereyim, yeni kulaklık alsam sorun devam edecek mi bilmiyorum o yüzden hareket edemiyorum. Ağabey sana sığındım bir yolunu bulalım @Recep Baltaş. Kulaklık: HyperX Cloud 2.

Önerilierim bunlar.

Dosya Ekleri

• 1720011119668.webp
    1720011119668.webp
    17,2 KB · Görüntüleme: 715
  • 1720011144497.webp
    1720011144497.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 670
Stereo Mix açık değil dimi?

Donanım Kimliğini bu rehberle öğrenebilirsin:

Gürültü engellemeyi açtınız mı?

Discord üzerinden açık evet.

Ses aygıtlarından stereo karıştırıyıcıyı kapatın.

Hocam kapalı.

Stereo mix açık değil değil mi?

Donanım kimliğini bu rehberle öğrenebilirsin:

Ses denetimi üzerindeki ayardan bahsediyorsan ağabey kapalı sadece kulaklığım seçili.

Discord ayarlarım böyle. Ekstra krisp uygulamasını indirip sonucu bildireceğim.

Stereo mix açık değil değil mi?

Donanım kimliğini bu rehberle öğrenebilirsin:

Ağabey donanım kimliği kısmında bende sadece 2 adet bilinmeyen 1 adet PCI aygıt görünüyor. Müsaitliğin olursa bağlanma şansın olur mu acaba? @Recep Baltaş.

Son düzenleme:
Bu arada bu durum yalnızca yayınınız açıkken mi yaşanıyor yoksa genel anlamda da yaşanıyor mu? Yayın açıkken yaşanıyorsa yayının sesini kapatırsınız da genelde yaşanıyorsa Recep abinin dediğinden başka yol gelmiyor aklıma.

Bu arada bu durum yalnızca yayınınız açıkken mi yaşanıyor yoksa genel anlamda da yaşanıyor mu? Yayın açıkken yaşanıyorsa yayının sesini kapatırsınız da genelde yaşanıyorsa Recep abinin dediğinden başka yol gelmiyor aklıma.

Hocam her türlü gidiyor kimseyle oyun oynayamaz oldum.

Ağabey ses kartlarım soldaki ekteki gibi, sağdaki ek ise Realtek sürücüsünü kurmaya çalıştığımda aldığım hata. Sürücüden ses ile ilgili ayar yaparsan düzelir diye yazılar vardı ondan kurmaya çalışmıştım. Sürücüyü de kurmak için hiçbir forumda çözüm bulamadım.

Dosya Ekleri

• sesss.webp
    sesss.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 425
  • Adsız.webp
    Adsız.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 580